Marerittet fortsetter for Sverige-stjernen: – Noe er feil

En frustrert Calle Halfvarsson (26) røk ut i prologen til Toblach-sprinten.

VM i Falun ble en stor nedtur for Calle Halfvarsson. Nå har han fått en marerittstart på denne sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

– Noe er feil. Nå håper jeg bare at det ikke blir noe mer dritt, sier svensken til Expressen.

Calle Halfvarsson, Sveriges største skistjerne de siste årene, blir ikke å se i sprintfinalene i italienske Toblach. Med sin 34. plass i prologen var han 48 hundredeler bak Dario Cologna – som tok den siste plassen i kvartfinalene.

Halfvarsson har slitt voldsomt i oppkjøringen til denne sesongen. 26-åringen ble slått ut av en ”mystisk sykdom” og gikk dermed glipp av flere uker treningen og de innledende rennene.

VM i Falun ble en stor nedtur for Calle Halfvarsson. – Det var veldig frustrerende å være der, og jeg kjente ingen glede i det hele tatt over at det var VM på hjemmebane, sa han etter mesterskapet.

I Davos var han riktignok tilbake i langrennssirkuset igjen. Der kom han seg til kvartfinalen under sprinten, og det var et steg i riktig retning for svensken. Målet før Toblach-helgen var å forbedre den prestasjonen.Slik gikk det altså ikke, og det gjør Halfvarsson fryktelig frustrert.

– Jeg vet ikke hva det er. Jeg fikk ikke mange minutter søvn i natt og jeg hadde ikke noen god følelse da jeg sto opp i morges, sier svensken.

Frykter sykdom

– Jeg vet jo at jeg er i dårlig form… så jeg kan ikke bli syk nå. Jeg må virkelig ikke bli. Men det føles litt som om jeg i ferd med å bli det, sier han og rister på hodet.

Halfvarsson har måttet tåle mange nedturer det siste året. Også VM på hjemmebane i Falun ble en stor nedtur.

Johan Edin (9. plass), Emil Jönsson og Simon Persson (22) er Sveriges håp på sprinten i Toblach.

Krogh best i kvalifiseringen

Finn-Hågen Krogh var best i kvalifiseringen til mennenes verdenscupsprint i fri teknikk lørdag. Petter Northug ble nummer fem.

Krogh slo finske Martti Jylhä med 1,20 sekund og britiske Andrew Young med 1,21. Northug var 1,80 sekund bak kvalifiseringsvinneren.

Håvard Solås Taugbøl ble nummer seks, Ola Vigen Hattestad åtte, Eirik Brandsdal 10, Sondre Turvoll Fossli 14, Martin Johnsrud Sundby 19, Anders Gløersen 21, Pål Golberg 24 og Emil Iversen 26. Alle de ti norske gikk dermed videre til utslagsrundene.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Publisert: