Usynlig Ødegaard da Real Sociedad spilte uavgjort

Den første kampen til Martin Ødegaards Real Sociedad etter koronapausen endte 1–1 mot Osasuna. Det ene poenget gjør at de fortsatt innehar 4.-plassen.

Martin Ødegaard under et tidligere oppgjør.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Real Sociedad – Osasuna 1–1

Ødegaard spilte hele oppgjøret og hadde en del ball, men slet med å skape det helt store for hjemmelaget. Han virket litt rusten og var i store deler av kampen usynlig.

Nordmannen fikk en ålreit mulighet på overtid, men siktet var ikke stilt inn. Fra 20 meter gikk skuddforsøket fra Ødegaard mange meter over.

Fortsatt på 4.-plass

Poengdelingen gjør at Ødegaard og co. fortsatt er nummer fire, ett poeng foran Getafe og Atlético Madrid. 4.-plassen gir gruppespill i mesterligaen, mens 5.-plassen gir gruppespill i Europaligaen.

Med andre ord er forskjellen meget stor på de to plasseringene. 6.-plassen gir «bare» kvalifiseringsspill til Europaligaen.

Opp til Sevilla på 3.-plass er det nå tre poeng med ti kamper igjen for Ødegaard og co.

Les også

Sterk Carlsen-avslutning sørget for norsk seier i Clutch Chess International

Straffe

Dommer Adrian Cordero Vega pekte på straffemerket etter 28 minutter, da Robin Le Normand handset i boksen. Fra elleve meter var Adrian iskald og satte ballen høyt i venstre hjørne.

Marc Cardona var nære på å øke til 2–0 etter 51 minutter med en god, gammeldags tupp fra åtte–ni meter, men forsøket snek seg like utenfor.

Utligning

Hjemmelaget utlignet etter timen spilt. Willian José fant Mikel Oyarzabal, som var iskald alene med Ruben. Målet var Oyarzabals niende for sesongen.

Darko Brasanac var centimeter unna å avgjøre kampen for gjestene tre minutter på overtid, men hælflikket fra seks meter gikk rett utenfor. Dermed endte det 1–1.

Publisert: