Valnes overrasket og vant 20 kilometeren: – Jeg kommer nok til å få juling på lengre løp til vinteren

Han er egentlig sprinter. Men Erik Valnes imponerte på 20 kilometer klassisk under Toppidrettsveka.

Erik Valnes viste styrke på den innledende distansen av Toppidrettsveka. Sprinteren var det 20 kilometer lange rennet i klassisk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

HITRA: Erik Valnes imponerte de fleste. Sprinteren fra Sørreisa vant foran Ole Jørgen Bruvoll og Gjøran Tefre. Bruvoll på annenplass var halvminuttet bak. Den råsterke nordlendingen var til slutt helt utilnærmelig.

– Tidlig i form og langløper. Det er to ting jeg ikke skulle bli.

Les også

Skistad om sitt store forbilde, Northug: – Jeg håper at han kan vise at han er bedre enn dette

Sterk staker

Men tidlig i form er han, og han viste det på et langt løp.

– Det er to ting jeg ikke skulle blir, sier han og ler.

– Men jeg er sterk i kroppen. Staking på rulleski passer meg bra. Samtidig tror jeg at jeg hadde en veldig god dag. Vi skal ikke legge noe mer i det. Jeg kommer nok til å få juling på lengre løp til vinteren, fortalte han mens solen gikk ned over Hitras knauser.

Nå er han en av favorittene til å vinne hele Toppidrettsveka. Litt viktig, men kanskje ikke det viktigste langrennet å vinne denne sesongen.

– Det blir for dumt å ha meldt seg på denne konkurranse og ha et godt utgangspunkt videre uten å gjøre det beste ut av det. Jeg skal gi de beste kamp helt til siste slutt.

Les også

Northug mistet førerkortet for «alltid» i 2014. Derfor fikk han lappen tilbake.

Underlig oppkjøring

Erik Valnes har base nordpå og korona har sørget for en helt annen oppkjøring til sesongen enn han hadde forventet. Det har handlet om noen få hjemmesamlinger med regionlaget som er hans gamle lag før han ble tatt inn i landslagsvarmen foran sist sesong. Samtidig føler han ikke at en pandemi har gjort stort fra eller til i forberedelsene til det som kanskje skal skje til vinteren.

– Jeg føler at hverdagen har vært helt normal. Jeg har vært hjemme på bygda og har knapt tenkt på korona hele sommeren. Det er ingen grunn til å slakke på skruen fordi alt er usikkert. Det blir skirenn til vinteren, og da skal jeg være best mulig forberedt.

Det er stor usikkerhet om hvordan verdenscup og VM blir avviklet kommende vinter. Foreløpig har Det internasjonale skiforbundet holdt fast på den opprinnelige kalenderen. Det skal ta en avgjørelse om de skal gå tilbake til plan B eller C i oktober.

Publisert: