Norsk storduell blir trolig Sagosens Kiel-premiere

Sander Sagosen startet sitt nye håndballiv med knallharde fysiske tester i Kiel. Han debuterer sannsynligvis mot en rekke landslagskompiser 26. september.

Sander Sagosen spiller sin første ligakamp for Kiel 26. september.
  • NTB-Espen Hartvig
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Sagosen hadde tirsdag med seg Harald Reinkind og mannen som trolig blir hans svoger, Rune Dahmke (kjæreste med Stine Bredal Oftedal), om ikke så lenge.

Trioen var med i gruppe én da Kiel hadde en omfattende fysisk test. Den startet med løp på en friidrettsbane til melkesyren tok dem.

– Det var deilig å kunne trene sammen med lagkamerater igjen. Jeg er spent på hva de kommende ukene inneholder, men jeg er i god form og gleder meg, sa Sagosen ifølge Kiels hjemmeside.

Sander Sagosen (i midten), landslagskollega Harald Reinkind og Rune Dahmke (til venstre).
Les også

Sagosens store barndomsdrøm: – Det henger absolutt høyest

Les også

Drømmer om egen showkamp foran 20.000 på Lerkendal

Pause

Kiel-spillerne hadde en pause på 142 dager på grunn av koronakrisen før de igjen kom sammen. Sagosen er ny i klubben etter to sesonger i Paris Saint-Germain.

26. september spilles den tyske supercupfinalen. Den går i Düsseldorf mellom de nordtyske rivalene Kiel og Flensburg-Handewitt.

Det betyr at seks norske landslagsspillere møtes. I Flensburg er Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Magnus Jøndal og Gøran Johannessen Norges innslag.

Restriksjoner

Arenaen i Düsseldorf tar 11.500 tilskuere, men det vil være mellom 2000 og 6000 på plass på tribunene som følge av pandemien.

Den tyske Bundesliga tar til helt i begynnelsen av oktober. Champions League er planlagt med start to uker tidligere, men svært mange tviler på at det lar seg gjøre med tanke på virussituasjonen og smitteutfordringer.

Dermed tyder mye på at supercupoppgjøret blir Sagosens offisielle Kiel-debut. Hans inntreden i tysk håndball er betegnet som en «åpenbaring» av eksperter i Tyskland.

Publisert:
  1. Sander Sagosen
  2. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

  2. – Julebordsesongen er nå avlyst

  3. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger

  4. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.

  5. Høyre, Frp og KrF vi la apotek sette vaksiner – Olaug Bollestad vurderer å ta vaksinevakter

  6. Tønes og Ingvar Hovland er enkelt og greit knallgode