Stjernen ble buet ut av egne fans etter sjokkbeskjeden. Etterpå tok han et emosjonelt farvel.

Andrew Luck (29) er en stor profil i amerikansk fotball. På grunn av en rekke skader måtte han ta en upopulær beslutning.

Andrew Luck var tydelig preget under pressekonferansen lørdag.
 • Viljam Brodahl
  Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

For fire år siden skrev han under på en svært lukrative avtale i NFL – det øverste nivået i amerikansk fotball.

Andrew Luck var en ettertraktet mann, som gjorde at Indianapolis Colts tilbød en seksårskontrakt verdt svimlende 1,2 milliarder kroner. Det gjorde ham til den høyest betalte spilleren i NFL på den tiden.

Men skader har fulgt stjernespilleren i en årrekke. Nå ser han ingen mulighet til å kunne fortsette lenger.

– Det er ingen enkel beslutning. Det er det tøffeste valget jeg har gjort i livet mitt, men det er det rette valget for meg, sa Luck under en emosjonell pressekonferanse lørdag, ifølge The Guardian.

De siste fire sesongene har han gått glipp av 26 kamper. Han har slitt med skader i skulderen, nyren, ankelen og ribbeina.

– Jeg har ikke klart å leve det livet jeg vil leve. Det har fjernet gleden for dette spillet sa han, mens han holdt tårene tilbake.

Andrew Luck har vært en stor stjerne i NFL-sirkuset de siste årene.

Takket klubben

Han ble regnet blant de mest lovende amatørspillerne i sin generasjon, skriver The Guardian. I 2012 ble han valgt som nummer én i den årlige «draften», prosessen som gjør at klubber velge unge spillere. Det anses som en svært prestisjefull prestasjon.

Etter hver skade har han kommet tilbake på banen, for så å få et nytt tilbakeslag. Til slutt så han ingen annen mulighet enn å gi opp drømmen.

– De siste fire årene har jeg vært i denne syklusen av skade, smerte, rehabilitering, skade, smerte, rehabilitering. Det har vært ustanselig og upålitelig, både i sesongen og utenfor sesongen.

Han benyttet anledningen til å takke for de gode minnene i Indianapolis Colts.

– Jeg vet ikke hva som ble avgjørende til slutt. Jeg tror det var mangelen på fremgang, og det å måtte bygge seg opp. Jeg er takknemlig for opplevelsene og de positive tidene som jeg har hatt her, fortalte han.

Da Andrew Luck forlot banen ble han buet ut av deler av hjemmefansen.

Ble buet ut

ESPN offentliggjorde valget til Luck om å gi seg under treningskampen mellom Indianapolis Colts og Chicago Bears på Lucas Oil Stadium. Stadionet har plass til opp mot 70.000 mennesker.

29-åringen så laget sitt tape mot Chicago-laget fra sidelinjen. Da Luck forlot banen for en aller siste gang, mottok han svært overraskende buing fra deler av hjemmefansen. De hadde fått med seg nyhetene under kampen.

– Jeg lyver om jeg sier at jeg ikke hørte det. Det gjorde vondt, sa han på pressekonferansen i etterkant.

Den kjente amerikanske ESPN-journalisten, Chris Mortensen, med 2,3 millioner følgere på Twitter, ble overrasket over behandlingen av Luck.

– Det gjør vondt å høre at Andrew Luck innrømmer at han hørte fans bue på ham da han forlot banen. Slik jeg kjenner Indianapolis-fans, de fleste som buet vil angre på det, om de ikke gjør det allerede, skrev Mortensen.

Publisert:
 1. NFL
 2. Amerikansk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. 200 år gammelt hus i Stavanger ble arkitektkontor: – Det var ikke kjærlighet ved første blikk

 4. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring

 5. Hun slet med stress. Elleve tegn på at du bør roe ned.

 6. Navn på omkommet etter båtulykke frigitt