Keeperutvisning, straffespark og VAR: Manchester City tapte ellevilt drama

Pep Guardiola har vært svært kritisk til VAR. Mot Wolverhampton fikk spanjolen hjelp fra videorommet, men det hjalp ikke.

Manchester City-spillerne måtte innse at det ikke ble poeng mot Wolverhampton.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Wolverhampton – Manchester City 3–2

Pep Guardiolas planer om å knappe innpå forspranget til suverene Liverpool fikk en solid kalddusj da Ederson fikk marsjordre allerede etter tolv minutter på Molineux. Keeperen feilberegnet en duell med Diogo Jota og feide ned angrepsspilleren.

Episoden som alle snakket om etter fredagens romjulskamp skjedde likevel etter 23 minutter.

Først: Riyad Mahrez gikk ned i Wolverhamptons 16-meter etter å ha blitt stemplet av Leander Dendoncker. Dommer Martin Atkinson signaliserte først for femmeter, men så fikk han beskjed på øret fra videorommet om å avvente. VAR landet på at det var straffespark.

– Det er ingen tvil om at Dendoncker hindrer Mahrez der. Det synes jeg er en riktig avgjørelse, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Les også

Helt overlegne: – Liverpool leker seg med Leicester

Riyad Mahrez ble felt og VAR dømte straffespark.

Bommet to ganger

Raheem Sterling skrittet opp og skjøt ned i venstre hjørne, men der var hjemmelagets keeper Rui Patrício. Conor Coady jublet hemningsløst etter å ha klarert ballen til corner.

Men så fikk Atkinson melding på øret igjen. Coady var inne i feltet før Sterling skjøt, så straffesparket måtte tas om igjen.

Sterling skjøt ned i samme hjørne, hvor også Patricio var, men engelskmannen satte returen. Denne gangen hadde ikke VAR noe å utsette på episoden. Det sto 1–0 til City.

– Den er tung for Rui Patrício, konstaterte Mørtvedt.

Les også

«Han får sparken», sang bortefansen. Ett kvarter senere ble Solskjær hyllet.

Raheem Sterlings to forsøk fra straffemerket ble reddet av Rui Patrício.

Pep Guardiola har følt seg forbigått av VAR ved en rekke anledninger denne sesongen. Det har blant annet fått ham til å uttale følgende:

– Man må være mentalt sterk når VAR ikke er med oss, har Guardiola sagt.

Men denne gangen var VAR virkelig med de blå.

– Han har vært kritisk, men nå har han virkelig fått hjelp av videodommerne, sa Mørtvedt.

Kontret og scoret

Etter den omdiskuterte Sterling-scoringen kom det som så ut som en lommelerke fra tribunen, men den bommet heldigvis på Sterling og co.

Etter koket i innledningen jaktet Wolverhampton utligning, men Manchester City forsvarte ledelsen til pause.

Wolverhampton kom så ut i hundre i andre omgang og kunne fort utlignet da Raúl Jiménez på lekkert vis chippet Jota gjennom. Lobben var imidlertid ikke bra nok.

Les også

Arsenal-helten slapp med skrekken i managerdebuten: – Det er helt håpløst

Misbrukte fete sjanser, men snudde kampen

Så ble hjemmelaget nådeløst straffet på en kontring. 50 minutter var spilt da Kevin De Bruyne sendte Sterling alene med keeper. I fart la Sterling ballen pent over keeper.

Men Wolverhampton fikk lønn for strevet. Fem minutter etter bortelagets andre mål satte Adama Traoré på turboen. Spilleren, som Guardiola spøkte med før kampen at var en motorsykkel, smalt til fra 20 meter og ballen gikk i stolpen og inn.

Wolverhampton-spillerne feiret scoring.

Wolverhampton fikk sjanser på sjanser videre i kampen, særlig på dødballer, men det ville seg ikke.

Det var imidlertid før Benjamin Mendy feilvurderte totalt da han skulle skjerme ballen fra råsterke Traoré. Wolverhampton-spilleren stjal ballen fra venstre backen og serverte Jiménez foran mål etter 82 minutter. Spissen skled ballen i nettet til 2–2.

Og like før full tid klarte ikke Manchester City stå imot lenger. Matt Doherty spilte vegg med Jiménez og banket til med venstrefoten. 3–2-scoringen satt bak Claudio Bravo og kampen var snudd.

– Det har vært Wolverhampton, Wolverhampton og Wolverhampton i denne omgangen, oppsummerte Mørtvedt.

Wolverhampton klatrer til femteplass på tabellen, åtte poeng bak fredagens motstander.

– Det er veldig spesielt. De ledet 2–0 på et tidspunkt. Jeg kan nesten ikke høre meg selv snakke. Bare det å komme tilbake er helt utrolig. Vi gir aldri opp, og dette oppsummerer vår form for øyeblikket, sa matchvinner Doherty til Amazon Prime.

– Urealistisk

Sterling fikk sjansen på et frispark i god posisjon på overtid, men ballen gikk i tverrliggeren og ut.

– Vi spiller 80 minutter med 10 mot 11. Det er så krevende. Vi klarte ikke å forsvare resultatet, sa Pep Guardiola til BBC.

Manchester City mistet dermed verdifulle poeng i toppkampen. Det gjør at det skiller hele 14 poeng til serieleder Liverpool, som til og med har én kamp mindre spilt.

– Vi må tenke på neste kamp. Vi må vinne våre kamper. Det er urealistisk å tenke på det, sa City-manageren.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk