Da Ranheim-backen våknet, innså han at han hadde glemt noe viktig: – Ville vært som å spille uten fotballsko

Tapet mot Odd kunne fort blitt enda verre for Aslak Fonn Witry.

Publisert: Publisert:

Det så en stund ut som at Aslak Fonn Witry måtte spille uten linser mot Odd, men fysioterapeuten ble redningen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

 • Sjur Magnus Bergstrøm
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Odd 2–0 Ranheim

SKAGERAK ARENA: Det ble en tøff kveld for Ranheim i Skien. Etter en god start på kampen, måtte de løpe mellom et godt Odd-lag i omtrent samtlige 45 minutter av andre omgang. Odd-presset var konstant og de fikk sin belønning med to sene scoringer og 2–0.

Timene før kampstart var heller ikke optimale for Aslak Fonn Witry. Den langsynte høyrebacken hadde glemt igjen linsene hjemme i Trondheim, og dermed startet jakten på å finne en løsning, med alt av optikere og apotek søndagsstengt.

– Noen jeg kjenner i Sandefjord som sitter på linser +3.25? Spør for en fotballspiller som skal spille kamp i dag. Send meg ei mld om du kan hjelpe, skrev Ranheims daglige leder Frank Lidahl på Facebook drøye seks timer før kampstart.

Les også

Slik møtte Ranheim-spilleren pressen etter tapet: – Vi ble jo avkledd

– Som å spille uten fotballsko

Redningen kom til slutt fra en av deres egne. Fysioterapeut Gunnvor Halmøy skulle ved alt hell ta et senere fly til kampen og rakk å ta med seg linseparet før avreise sørover.

– Jeg ble småstresset da jeg våknet uten dem i morges, men heldigvis hadde vi en fysio som dro i dag, så det ordnet seg. Jeg kunne spilt uten, men det hadde ikke vært like bra, så der var jeg heldig, sier Witry.

Før han selv får «ikke vært like bra» til å virke som en real underdrivelse.

– Linser med styrken +3,25 er ganske kraftig. Jeg er langsynt, så det er ikke like ille som å være nærsynt, men fortsatt er det såpass at jeg er veldig avhengig av det. For meg ville det vært som å spille uten fotballsko, kanskje enda verre, sier han og legger til:

– Jeg skulle fått det til, men det er ekstremt stor forskjell.

Les også

Børsen: Ranheim ble rundspilt, men to fikk sekser på børsen

Aksel Fonn Witry fikk seg en smell mot Odd, men klarte å riste den av seg. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Rett og slett for dårlig

Søndagen ble uansett tung for Witry, som nylig ble koblet til Rosenborg av tidligere Ranheim-spiller Michael Stilson. Først fikk han seg en kraftig smell i duell med Odds Birk Risa. En stund så det ut som at han måtte bytte, men han bet tennene sammen og fortsatte.

Så viste Odd hvorfor de har gått ti strake kamper uten tap i Eliteserien. Skien-laget dominerte etter pause og vant helt fortjent.

– Det var rett og slett pissing. Vi fikk ikke til å spille i det hele tatt og vi fant ingen rytme. All ære til Odd, de spiller en kjempeomgang og vi ble løpende mellom og klarte ikke å holde ballen i laget. Det er rett og slett for dårlig, sier Witry.

Les også

Søderlund etter 1–1 mot bunnlaget: – Noen ganger blir det for dumt med pipekonsert

Både trener Svein Maalen og midtbanespiller nevnte den uvanlige mengden balltap på egen banehalvdel. Witry er enig i at det var frustrerende, men peker på en annen ting som plager ham mer.

– Mest frustrerende er det at vi spiller en såpass god første omgang, også klarer vi ikke gjenskape det i andre. Det er det som irriterer oss mest og det er utrolig skuffende at vi gir bort initiativet, sier han.

– Vi var ikke gode nok til å se løsninger. Det klarte vi ikke sammen der og da, og da ble resultatet som det ble.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Vålerenga6231910-19
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 6. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 1. Eliteserien
 2. Ranheim IL
 3. Ranheim TF
 4. Odds BK