Sandnes beholder stammen - vil raskt tilbake til eliteserien

Onsdag kveld ble det et solid tap mot ØIF Arendal.

Trener Dalibor Sedjak prøver å oppildne spillerne i kveldens kamp mot ØIF Arendal. Det hjalp lite mot topplaget. FOTO: Svein Hagen Foto: Sandnes - ØIF Arendal

 • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sandnes – ØIF Arendal 18-33:

SANDNES (Aftenbladet): Sandnes rykket ned fra eliteserien etter forrige serierunde, men har allerede staket ut kursen med tanke på et raskt opprykk.

Det ble et klart tap i onsdagens kamp mot ØIF Arendal, og det gjenstår fortsatt to serierunder.

Trener Dalibor Sedjak håper likevel å kunne avslutte sesongen med stil, slik at de kan gå inn i forberedelsene til neste sesong med en god følelse. Det gjenstår to serierunder etter onsdagens runde.

Så langt er det klart at det bare er Willam Aar og Anders Krognes Gjevik som har bekreftet at de drar hjem igjen. Resten av troppen har kontrakter også neste sesong.

Samtidig legger ikke Sedjak skjul på at han håper at de skal kunne erstatte de to spillerne med nye spillere på minst like høyt nivå.

– Vi har en del navn på blokken, men kan naturligvis ikke gå ut med de navnene nå, all den tid sesongen ikke er ferdig verken i eliteserien eller i 1. divisjon. Men det er ingen hemmelighet at vi sikter høyt i forhold til nivåpå de spillerne vi ønsker å få inn, forklarer han.

Harald Willumsen rager høyest mot ØIF Arendal og dundrer her inn en scoring i den første omgangen. FOTO: Svein Hagen Foto: Sandnes - ØIF Arendal

Les også

Sandnes gikk for seier – kollapset i sluttminuttene

Trenger mer erfaring

Sesongen i eliteserien har i alle fall lært dem at erfaring fra minst samme nivå kreves om det i det hele tatt skal være mulig å holde seg der i mer enn en sesong. Det var noe Sandnes også smertelig fikk erfare denne sesongen.

Det gikk nemlig veldig bra for laget innledningsvis på sesongen, med blant annet fire seire tidlig. Etter den tid har det kladdet mye for laget, og det har endt med tap etter tap etter den gode åpningen.

– Kanskje gikk det litt for godt for oss i starten og at det dermed snek seg inn en liten følelse hos spillerne at de trodde det ikke skulle være så vanskelig å møte de beste lagene i landet. Og er ikke innstillingen og innsatsen minst hundre prosent i hver kamp, så får vi smertelig erfare det på dette nivået, understreker Sedjak.

Les også

Ålgårds stortalent var ønsket av Norges beste lag. Nå blir hun Sola-spiller.

Klubben har endret seg

Han mener det ikke bare er på det sportslige plan klubben har fått mye lærdom denne sesongen. Også på den administrative og økonomiske siden har klubben fått en god del erfaring.

– Skulle vi rykke opp igjen etter en sesong i 1. divisjon så vet alle i hele klubben hva som venter. Samtidig kan det se ut som om vi går mot en ny sesong med enda bedre økonomi enn vi hadde før vi startet vår debutsesong i eliteserien. På den siden har i alle fall framgangen vært solid, mener han.

– I det hele tatt har denne sesongen vært lærerik på alle måter, både på godt og vondt. Og fundamentet å bygge på videre er helt klart bedre nå enn hva det var for et snaut år siden. For oss blir det uansett viktig å ta ut alt det positive som er blitt gjort, og bygge videre på det, sier han.

Martin Hare og de andre Sandnes-spillerne fikk det tøft mot ØIF Arendal. Her er Hare gjennom på streken og prøver å sette ballen over hodet på målvakten. FOTO: Svein Hagen Foto: Sandnes - ØIF Arendal

Nærbø bør helt klart forsterke

Alt tyder på at Nærbø bytter plass med Sandnes i eliteserien neste sesong. Dalibor Sedjak er ganske klar på at Nærbø bør forsterke om de skal ha et håp om å overleve den første sesongen der.

– Jeg vet jo ikke helt hvordan de tenker selv, men jeg mener de trenger minst et par-tre spillere på nivå med Steffen Stegavik, sier Sandnes-treneren.

Han er ikke bekymret for at noen av hans egne spillere i Sandnes tar veien til Nærbø og spill der.

Les også

Sola tapte etter dramatisk avslutning - har gått 108 dager uten seier

– En spiller som André Ellertsen kunne sikkert vært fristende for dem, men han har nylig skrevet ny kontrakt med oss.

Om noen av Nærbø-spillerne er aktuelle for Sandnes, vet ikke Sedjak noe om.

– Det vet vi ikke noe om før de har sin tropp klar, og det kan ta lang tid til. Vi tenker ikke så mye i de baner akkurat nå, mener han.

Sjanseløse mot ØIF Arendal

Hjemmelaget var i realiteten sjanseløse mot gjestene fra ØIF Arendal. Sandnes-spillerne slet skikkelig med å finne nettmaskene i begge omgangene, veldig mange av skudd og avslutninger havnet hos målvakten, i stengene eller rett og slett utenfor.

Les også

Sandnes tapte med kalassifre - fortsatt under nedrykksstreken

Sandnes lå under 8-13 ved pause, og før ti minutter var spilt av den andre omgangen hadde gjestene øket denne ledelsen til hele 21-9. Etter det var i det i realiteten bare et spørsmål om hjemmelaget skulle klare å pynte litt på resultatet, eller om ØIF Arendal-spillerne kunne få leke seg videre. Til slutt endte det med hele 33-18 til gjestene.

– Vi skyter i hytt og vær framover, samtidig som de har en målvakt som gjør livet ekstra surt for våre spillere. Samtidig ble det alt for mye jogging tilbake etter feil framover, dermed kunne de kontre inn mål akkurat som de ville, sukker Sandnes-treneren etter stortapet.

SANDNES – ØIF ARENDAL 18-33

Pause: 8-13

Sandneshallen, 213 tilskuere

Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.

Utvisninger: Sandnes 1x2 min., ØIF Arendal 2x2 min.

Toppscorer ØIF Arendal: Maximilian Jonsson 9.

Sandnes: Ole-Andre Lerang, Simen Murvold Stava – Lars Sigve Hamre 3, Harald Willumsen 4, Morten Linder 1, Eirik Torjusen 1, William Aar 3, Martin Hare 2, Fredrik Aksland, Haakon Rovik, Ørjan Reve, Simen Sagli, André Ellertsen 3, Tord Haugseng 1.

Publisert:
 1. Håndball
 2. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Slik skal møteplassen som startet som en pølsebu, bygges opp igjen etter brannen

 2. Barn har fått påvist smittsom hjernehinne-betennelse

 3. Fjerdemann pågrepet etter knivstikking ved Revheimsveien

 4. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

 5. Erna Solberg lover ingen åpning for idretten: - Større sjanse for at vi strammer inn enn at vi åpner opp

 6. Rørt verdensmester: – Det er nok det største jeg har gjort