Celtic reddet uavgjort i CL-kvaliken

Både Stefan Johansen og Kristoffer Ajer sto over.

Brendan Rodgers og Celtic sikret et godt utgangspunkt mot Astana.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Brendan Rodgers's Celtic spilte 1-1 på bortebane mot Astana, og tar dermed med seg et viktig bortemål før returoppgjøret i mesterligakvalifiseringen neste uke.

– Det var et fantastisk resultat for oss. Den mentale styrke vi har bygd oss opp kom til nytte i dag. Vi har bare spilt en av to kamper, men spillerne skal ha skryt for å komme tilbake i kampen, sa Rodgers etter kampen.

Les også

Ny undersøkelse: Dette er Premier Leagues mest forhatte lag

Les også

Rekordkjøpet kalles «forræder» av klubbpresident

Uten Stefan Johansen og Kristoffer Ajer i troppen møtte Celtic kasakhstanske Astana i første oppgjør i den tredje kvalifiseringsrunden i mesterligaen onsdag.

Det tok ikke lang tid før skottene fikk en kalddusj på bortebane. Jurij Logvinenko stanget Astana i ledelsen på en corner etter 19 minutter.

– Vi var skuffet over å slippe inn mål, men vi viste stor mental styrke da kjempet videre. Vi holdt kontringene deres til et minimum og scoret til slutt et fantastisk mål, påpekte Celtic-treneren.

Hjemmelaget satset på kontringer og satte Craig Gordon på prøve flere ganger i løpet av kampen, mens Celtic slet med å komme til de største sjansene. Ti minutter før slutt fikk de likevel uttelling. Leigh Griffiths fikk ballen etter et godt forarbeid engelskmannen Patrick Roberts, og fra 15 meter banket spissen inn det viktige bortemålet for Rodgers's menn.

Den tidligere Liverpool-manageren skal prøve å gjøre det Ronny Deila ikke klarte, nemlig å ta Glasgow-klubben til sitt første gruppespill i mesterligaen siden 2013. – Vi må ikke ta av for mye, siden vi fortsatt har igjen en kamp mot et godt lag, men det var et stort resultat for oss, avsluttet Rodgers.

(©NTB)

Les også

  1. Skadet Ajer friskmelder seg selv til Messi-møte

  2. Hevder Martin Ødegaards lønn skremmer vekk tyske klubber

Publisert:
  1. Internasjonal fotball
  2. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

  1. Kom ikke inn i Austrått svømmehall og måtte dra til Stavanger og stille seg i kø der: – Nå blir vi stående helt til vi kommer inn

  2. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

  3. Viking-juvelen satt ut etter smitte: – Jeg er overrasket

  4. Snille, gode Ole Kallelid

  5. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

  6. Ole Kallelid er død