Eusebio er død

Legenden ble 71 år gammel.

I AKSJON: Eusébio i hvit trøye forsøker å score på en annen av fotballhistoriens aller beste; Sovjets målvakt Lev Jasjin, under fotball-VM i 1966.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Ordet «fotballegende» blir brukt altfor ofte, men få vil bestride at Eusébio hører hjemme i den kategorien. Nå er han død, melder flere medier søndag morgen.

– For meg vil Eusebio alltid være den største fotballspilleren gjennom alle tider.

Uttalelsen er stor, den er sterk og mange store ord har blitt sagt om mange store spillere. Men sitatet kommer fra Alfredo di Stéfano, selv en av de aller største fotballsporten har fostret.

  • Aftenposten møtte Eusébio i 2011. Intervjuet kan du lese her!

Eusébio da Silva Ferreira ble født i Mosambik i 1942, men han vil for alltid bli husket som en av internasjonal fotballs aller største spillere. Internasjonalt representerte han Portugal. I klubbsammenheng vil han for alltid være uløselig knytt til Benfica, en klubb han representerte i 15 år fra 1960 til 1975. Etter tiden i Benfica var Eusébio en tur i Nord-Amerika, der han spilte i den sagnomsuste NASL-ligaen i tre sesonger. Han ble mester der i 1976, mens han spilte for Toronto Metros-Croatia. Han spilte også ti kamper i Mexico for Monterrey.

Hans 41 mål på 64 landskamper var lenge rekord i Portugal.

AMBASSADØR: Etter spillerkarrieren har Eusébio fortsatt å være et ansikt for klubben han spilte for det meste av den aktive karrieren, Benfica.

Eusébio ble toppscorer i fotball-VM i 1966 med ni mål, en turnering der Portugal vant bronse. Det var hans eneste internasjonale mesterskap.Med Benfica vant han 11 seriemesterskap og fem cupmesterskap i Portugal.

Eusébio ble årets spiller i Europa i 1965. Han ble toppscorer i Europa tre ganger.

Han har slitt med dårlig helse de siste årene og døde natt til søndag 5. januar.

Publisert: