Norsk talent med knallsterkt super-G-løp: – Jeg ble veldig overrasket

I Ragnhild Mowinckels fravær ble Kajsa Vickhoff Lie beste norske på 8.-plass i verdenscupfinalen i super-G torsdag. Seieren gikk til tyske Viktoria Rebensburg.

Kajsa Vickhoff Lie leverte meget solid i Andorra.
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Samtidig ble Mikaela Shiffrin nummer fire og vant med det krystallkula i super-G for første gang i karrieren. Den amerikanske alpindronningen har allerede vunnet slalåmcupen og sammenlagtcupen denne sesongen.

– Dette er spesielt. Jeg trodde ikke jeg kunne prestere så godt i super-G allerede i vinter, sa Shiffrin, som aldri hadde vunnet et super-G-renn før denne sesongen. Forrige måned ble hun verdensmester i disiplinen.

Rebensburg tok seieren 15 hundredeler foran østerrikske Tamara Tippler. Federica Brignone fra Italia ble nummer tre og måtte se seg slått med 0,34 sekund.

Mowinckel ødela korsbåndet i høyre kne og skadet menisken da hun falt stygt etter et hopp under utfortrening i Andorra tirsdag. Dermed var Lie Norges beste håp.

  • LES OGSÅ: TV-giganten HBO lager reportasje om norsk idrett. To ting vakte interessen deres.

Nest beste i karrieren

Hun kjørte knallsterkt i det øverste partiet, men tapte noe tid nedover løypa. 20-åringen leverte god kjøring, men klarte ikke å holde farten oppe for å kunne hevde seg i toppen. Til slutt skilte det 0,68 sekund opp til Rebensburg. Med det ble hun nummer åtte.

Det var hennes nest beste plassering i verdenscupen noensinne. Bærums-løperen fikk dermed en veldig god avslutning på super-G-sesongen.

– Jeg gjør så godt jeg kan egentlig. Jeg ble veldig overrasket faktisk, sa hun fornøyd til NRK da hun lå på 4.-plass underveis i løpet.

– Jeg visste at jeg hadde tynt linjen litt på toppen, men også at jeg gikk litt for tight på i det svingete partiet midt på, fortsatte hun.

Hun kjørte seg samtidig inn blant de 15 beste i super-G-cupen.

Amerikanske Mikaela Shiffrin kunne juble med super-G-pokalen.

Enkel sammenlagtseier

Shiffrins argeste konkurrent i super-G-sammendraget, Tina Weirather fra Liechtenstein, kjørte ut og la med det opp til en enkel sammenlagtseier for Shiffrin. Nicole Schmidhofer lå på 3.-plass i super-G-cupen, men heller ikke hun klarte å tukte Shiffrin. Østerrikeren ble til slutt nummer fire med lik tid som amerikaneren.

Hannah Sæthereng fikk sin debut i verdenscupen i sesongfinalen i super-G. Hun ble juniorverdensmester i disiplinen i februar og var i kraft av den prestasjonen kvalifisert for verdenscupfinalen.

19-åringen startet sist av samtlige og kjørte ned til 18.-plass. Opp til vinneren skilte det 3,31 sekunder.

– Det var veldig gøy. Forholdene var dritbra og det var ordentlig morsomt å kjøre, sa hun til NRK.

Hun merket tydelig forskjellen fra å kjøre andre renn.

– Det er jo bare et renn, men det er så mye større med TV-er og masse folk. Det er bare mye mer folk, egentlig.

(©NTB)

Publisert:
  1. Kajsa Vickhoff Lie
  2. Alpint
  3. Mikaela Shiffrin

Mest lest akkurat nå

  1. Forsker har ikke funnet tegn til planten på fem år

  2. Drapet i Nilsabakken: Trekker anke etter drapsdom

  3. Ber reisende om tålmodighet når vedlikeholdsarbeid stenger Jærbanen i ni dager

  4. Ordføreren om Braut Haaland-hyllesten: – Det var denne måten det måtte skje på

  5. Strømsmell for Helgø Meny – tapte 14 millioner i fjor

  6. – For en glede det må være å spille med fullsatt stadion