Liverpool satte rekord - så gikk de på en pinlig FA-cupsmell

Må ut i omkamp etter 0–0 mot nivå 4-laget Plymouth.

Plymouths Jordan Slew i duell mot Liverpools Sheyi Ojo.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Liverpool - Plymouth 0–0

Et B-preget Liverpool klarte ikke å overliste League Two-klubben Plymouth i FA-cupens 3. runde på Anfield. 0–0 holdt til en overraskende omkamp for gjestene.

Dermed må Jürgen Klopps Liverpool-mannskap spille omkamp borte på Home Park. Hjemmefansens viste sin misnøye med det flaue resultatet på eget gress søndag. Bortefansen var derimot strålende fornøyd.

– Vi skapte trøbbel for oss selv, i tillegg ga Plymouth oss lite rom. Det er vanskelig å gjøre en slik kamp spennende. Vi hadde et ungt lag, det gjorde det også krevende. Vi kan spille bedre. Gjør vi det, så har vi en god mulighet til å avansere til neste runde, sa Jürgen Klopp etter kampen, ifølge BBC.

– Plymouth kjempet som besatt. Bortefansen jubler som om dette var en seier, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller like etter kampslutt.

Les også

Seks Premier League-klubber ute av FA-cupen

Lå dypt

Plymouth, som er tabelltoer på nivå fire i England, lå svært dypt i store deler av oppgjøret. Liverpool hadde ballen soleklart mest, men Merseyside-laget maktet ikke å få nettsus.

Divock Origi, Ben Woodburn og innbytter Daniel Sturridge fikk alle gode scoringsmuligheter, men Plymouth slapp med skrekken. Liverpool mente seg også snytt for straffespark, uten at gjestene brydde seg om det.

Helt på tampen var Plymouth nær et selvmål, men gjestene slapp med skrekken. Vedvarende Liverpool-press førte ikke fram.

Omkamp betyr mye for «The Pilgrims». Et oppgjør hjemme mot Liverpool vil gi mange solgte billetter og penger i klubbkassen.

Reserver

Liverpool sparte flere stjerner i søndagens cupkamp. Det angrer kanskje manager Klopp på nå. Spillere som Sturridge, Adam Lallana og Georginio Wijnaldum satt på benken, mens talenter som Sheyi Ojo, Ben Woodburn, Kevin Stewart og Trent Alexander-Arnold fikk prøve seg fra start.

Ifølge Liverpools offisielle Twitter-konto, var det klubbens yngste lagoppstilling noensinne.

Roberto Firmino, Lallana og Sturridge ble alle kastet innpå etter hvilen, men trioen maktet ikke å hjelpe de røde til seier.

(©NTB)

Publisert: