Eliteseriedraktene 2016: Vinneren vil overraske mange

Her er min vurdering av årets eliteseriedrakter.

collage.jpg
 • Eivind Aarre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Heldigvis har ikke 90-tallet helt inntatt eliteserien i år. Det er stort sett rene og fine drakter som er trenden, mest for å kunne framheve sponsorlogoene mest mulig.

Vinneren i år er nok en overraskelse for mange, men jeg synes laget fortjener ros for å ha oppgradert drakten noe fryktelig fra ett år til et annet. Så får vi se om det blir samme resultat på banen?

Her er min vurdering av draktene, i stigende rekkefølge. Hver drakt har fått poeng, med 10 som maks.

sogndal.jpg

SogndalUmbro. Drakt rett fra katalog, og i tillegg ingen tanker om å endre fargene på sponsorens logo.

2/10

start.jpg

Start Umbro. Det første jeg tenkte da jeg så drakten var om dette var riktig, eller om dette var drakten til treningskampene. For her har Start — med sine kontakter innen Umdro-distributør Scantrade - valgt den kjedelige versjonen rett fra katalog, og i tillegg kleiset på en stor svart Sparebanken Sør-logo. Ikke bra.

2/10

aafk.jpg

Aalesund Umbro. Fjorårets drakt. Tydelig designgrep med de to stripene, men det blir ikke helt vellykket.

4/10

lsk.jpg

Lillestrøm Legea. LSK har satser stødig og ujålete de siste årene, men denne sesongen stiller jeg spørsmål om den svært brede kragen. Er den så veldig funksjonell?

4/10

odd.jpg

OddNew Balance Helhvitt. Det kunne vært flere detaljer og flere farger, men Od skal ha skryt for å insistere på helt hvitt. Mer negativt er det at sponsorlogoene ikke er holdt i svart.

5/10

glimt.jpg

Bodø/Glimt Diadora. Et rent og fint design, men det blir jo ganske mange logoer, da. Pluss for at sponsorlogoene er holdt i svart. Midt på treet.

5/10

godset.jpg

Strømsgodset Puma. Fint og enkelt design, men her har sponsorene hat litt for mye å si når det gjelder logoenes farge på skulder og bryst.

5/10

molde.jpg

Molde Nike. En litt umotivert bruk av mørkeblå som farge på Nike-logo og avslutning av ermene. Hadde vel vært mer naturlig med hvitt? Ellers ikke så mye å utsette.

6/10

til.jpg

Tromsø Select. Stripene er det ikke så mye å gjøre med, og jeg synes sponsorlogoene er godt integrert i drakten. Spennende med bruk av røde shorts som reserveløsning, det løftet drakten for min del.

6/10

stabak.jpg

StabækAdidas. En litt lysere lyseblå farge og tynnere mørkeblå striper, men likevel ingen tvil om at dette er Stabæk. Den hvite stripen i halsen er litt malplassert.Synd med rødfargen i Sparebank1-logoen.

6/10

fkh.jpg

FK Haugesund Macron. FKH har i likhet med flere andre lag problemer med sponsorlogoer i “feil” farger. Det skjærer særlig i øynene når drakten er hvit. Utenom det er dette en drakt med klasse.

6/10

rbk.jpg

RosenborgAdidas. Endelig er gulldetaljene borte! Drakten holdes i hvitt og svart, det eneste som vil ødelegge det er den gullfargede Tippeligaen-logoen på ermene. Jeg ble litt overrasket over at Rosenborg ikke fikk det nye grunndesignet til Adidas, med de tre stripene ned langs sidene.

6/10

brann.jpg

Brann Hummel. Samme drakt som i fjor, utenom noen sponsorendringer. Denne drakten fikk en del tyn i fjor, men den har vokst litt på meg. Fungerer absolutt best i flomlys. Andredrakten i svart har litt for mye skinn/regnjakke-følelse for meg.

7/10

viking.jpg

VikingDiadora. Samme drakt som i fjor, utenom sponsorendringer. Jeg likte drakten i fjor, og gjør det i år også. Pluss for at alle logoer er digitaltrykket.

7/10

vif.jpg

VålerengaUmbro. Jeg var skeptisk da jeg så de første bildene av drakten, men etter hvert har jeg innsett at Umbro i hvert fall har gjort et forsøk på å lage noe unikt her. Stilig med stripemønsteret, og drakten vekker minner om VIFs gullalder på 80-tallet.

8/10

Stor forbedring fra årets drakt (til venstre) til 2016-drakten.

Sarpsborg Select. Årets store overraskelse. Denne drakten ble lansert til cupfinalen i fjor, og er like fin nå. I stedet for den litt grelle, brede forløpsstripen fra i fjor, er det nå en enkelt stripe og en masse små, tynne, tonale striper i tillegg. Logoene er helt eksemplarisk holdt i hvitt.

8/10

HVA SYNES DU?

 • DRAKTBLOGGEN, SAMLESIDE
 • DRAKTBLOGGEN PÅ FACEBOOK
 • FØLG MEG PÅ TWITTER
 • BLOGGERENS DRAKTSAMLING

Les også

 1. En av de fineste Manchester United-draktene

 2. Fra samlingen: Her er den nye definisjonen av trang

 3. Kåring: Her er de beste draktene i 2015

 4. Skottland: De hvite ermene er verre enn den rosa drakten

 5. Italias nye drakt: Inn med magen!

 6. Endelig er Adidas-stripene borte

 7. Sarpsborgs flotte facelift

 8. Fra samlingen: Brasil-drakten spillerne slet med å ta av og på

 9. 90-tallet er grusomt tilbake

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Sogndal
 4. FK Haugesund
 5. Strømsgodset IF

Mest lest akkurat nå

 1. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

 2. Jostein (80) traff perfekt med nytt kraftverk, akkurat da strømprisene gikk til himmels

 3. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell

 4. Nominert til gjev pris

 5. FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine

 6. Storbritannias dronning på sykehus