Nå er det tomt for Island-drakter: - Vi får bestillinger fra hele verden

«Alle» vil ha en bit av Island-suksessen: Nå er det helt tomt for drakter

EMs store overraskelse, Island, har fått mange nye tillhengere etter triumfer mot Østerrike og England.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndag fortsetter EMs største gladhistorie når bitte lille Island møter vertsnasjonen Frankrike i kvartfinalen. I sitt første mesterskap i historien har islendingene overrasket Fotball-Europa, og i løpet av fire kamper i turneringen har de vunnet to kamper og spilt to uavgjort.

Oppturen toppet seg da engelske stjernen ble sendt ut av mesterskapet i åttedelsfinalen. Og eventyret ser ut til å ha satt spor. Ikke bare på Island eller i Frankrike, men over hele verden.

Les også

Laget som reddet Island fra seg selv

Les også

Tjærnås vurderer kvartfinalene: Så stor er muligheten for et nytt Island-sjokk.

Fredag opplyser Islands pressesjef Omár Smárason at det er tomt for drakter, og at etterspørselen etter lagets blå trøyer har vært enorm.

— Salget har økt med 1800 prosent sammenlignet med hva vi hadde forventet oss. Nå er det helt tomt, sier pressesjefen til Aftonbladet og forteller at tallene er hentet fra draktleverandørene.

Hvor kommer bestillingene fra? spurte den svenske avisen.

— Fra hele verden. Fra alle kontinenter. Ja i prinsippet fra alle land i verden. Vi er alles favorittlag nå, sier Smárason, og legger til at de har planer om å produsere flere drakter.

Les også

Islands suksesstrener svarer Drillo: - England-jobben er uaktuell

Les også

Nils Johan Semb: - Island hadde ikke vært i EM uten Lagerbäck

Før mandagens svært overraskende seier over England i åttedelsfinalen, kunne fotballbutikken Unisport melde om enorm interesse for Islands drakter. Da var Island-drakten den femte mest solgte i Norge — bak Frankrike, England, Tyskland og Sverige.

Interessen har trolig økt utover mesterskapet, og allerede da kunne leverandøren meddele at lageret begynte å gå tomt.

— Det har virkelig overgått våre forventninger. Vi kunne ha solgt enda flere hvis det var mulig å få flere drakter - så det er fantastisk kult, sier administrerende direktør i Unisport, Filip Domagala.

Publisert: