Hoftun: - Det har vært tunge dager

<p>Men RBKs sportslige leder frykter ikke stillingen er i fare etter Gunnarsson-saken.</p>

TRONDHEIM 20100929. Sportslig leder i RBK Erik Hoftun på Rosenborg treninga onsdag, dagen før kampen mot Aris Thessaloniki i Europa League.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Det har vært turbulente dager for Erik Hoftun. I går satt han, styreleder i RBK Terje Svendsen og mediesjef Nils Heldal i timeslange møter på Brakka.

Men Hoftun verken vurderer eller frykter ikke for sin egen stilling som sportslig leder i RBK.

— Spilt med åpne kort

– Nei, det gjør jeg ikke, sier han, og legger til:

– Det har vært tunge dager. Det er aldri artig å søkelyset på en negativ måte, som vi har vært i det siste. Men vi har stilt med åpne kort hele veien.

— Jeg vil ikke gå innpå akkurat hvilke opplysninger som ligger til grunn for denne vurderingen. Men hvis man ser på det vi har vurdert som vesentlig i RBKs rolle før, og det som nylig er blitt kjent, ser man at det kan tolkes som det er en viss forskjell i dette, sa Egil André Berglund, leder i påtalenemnda, til 100 % Fotball tidligere i dag.

Men Rosenborg fikk allerede i går beskjed fra påtalenemnda om at de måtte komme med ytterligere informasjon i Gunnarsson-saken.

– Sto ikke det skrevet i går også, spør Erik Hoftun, da Adressa konfronterer ham med Berglunds uttalelser.

Ønsker utfyllende opplysninger

Hoftun mener ingenting i saken er forandret og er ikke enig i at denne uttalelsen åpner for at Rosenborg kan bli straffet.

– Det er ikke noe ny informasjon som har kommet frem de to siste dagene, men påtalenemnda har under hele prosessen ønsket utfyllende opplysninger om enkelte spørsmål. Vi fikk en mail i går om at vi måtte kommentere et par ting, og det vil vi gjøre før fristen går ut i morgen, sier den sportslige lederen.

Fakta om Gunnarsson-saken:

  • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.
  • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.
  • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.
  • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.
  • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk