Assistenten om Bradley-overgangen: - Jeg er ikke overrasket i det hele tatt

Jan Peder Jalland har fortsatt tett kontakt med sin tidligere sjef.

Jan Peder Jalland var Bradleys assistent i Stabæk. Nå er den tidligere sjefen klar for engelsk fotball.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det ble mandag kjent at tidligere Stabæk-trener Bob Bradley erstatter Francesco Guidolin som trener i den walisiske Premier League-klubben Swansea. Klubben har hatt en elendig start på sesongen, og klubben så seg nødt til å gjøre noen endringer.

LES OGSÅ:

Les også

Bradley ny manager i Premier League-klubb

Få kjenner Swansea-trener Bob Bradley bedre enn Stabæks assistenttrener Jan Peder Jalland. Han var amerikanerens assistent i klubben de to sesongene han var i Norge. Han er ikke overrasket over at hans tidligere sjef har tatt nok et steg videre.

— Det har han virkelig gjort seg fortjent til. Han har jobbet hardt i mange år, så det er noe alle i Stabæk unner han, og det er noe vi har ventet på, sier Jalland til Adresseavisen.

- Så det vi så hver eneste dag

Ifølge TV 2var også tidligere Villarreal-manager Marcelino på jobbintervju med den walisiske klubben. Valget falt likevel på Bradley. Han har skrevet under en avtale som går ut 2018/2019. Jalland er ikke overrasket over at de til slutt valgte Bradley.

— Jeg tror de så det samme som vi så her hver eneste dag. Når man ser på nivået hans som person, leder og trener er jeg absolutt ikke overrasket. Så har han mange interessante fotballideer, som passer veldig godt inn i en klubb som Swansea og i den engelske ligaen akkurat nå, sier Jalland.

Bob Bradley var landslagssjef i USA fra 2006-2011.

Første amerikaner

Bradley blir den første amerikaneren som trener et lag i Premier League. Etter årene i Stabæk gikk han til franske Le Havre, som ligger på nest høyeste nivå i Frankrike. Klubben ligger i dag på 12. plass med en kamp mindre spilt. Med seier i hengekampensom spilles mandag kveld, vil laget ligge på femteplass. Han har tidligere vært landslagstrener i USA og Egypt.

— Det var en del av meg som fryktet at han ikke kom til å få muligheten så raskt, med tanke på passet hans og han manglende erfaring fra klubber i en toppliga. Men han fortjener det absolutt, og han er på riktig nivå, sier Jalland.

LES OGSÅ:

Les også

Discovery sikret rettigheter til engelsk fotball

Følger med på Stabæk

Jalland tror at Bradley vil bli en suksess i England, selv om han ikke har mulighet til å kjøpe spillere som passer til hans spillestil med en gang. Han har fortsatt kontakt med Bradley.

— Jeg sendte han en melding hvor jeg gratulerte han, og han takket for tiden vi hadde i Norge. Han har sendt meg en tekstmelding etter hver Stabæk-kamp, så han følger fortsatt godt med oss, sier Jalland.

Publisert: