Sundby: - Jeg kjørte som ei kjerring i fylla ned den siste bakken

Martin Johnsrud Sundby parerte det han fryktet var hans verste etappe med å befeste posisjonen som soleklar Tour-leder.

Martin Johnsrud Sundby kom på nytt til finalen på en sprint, noe som gir ham verdifulle sekunder i kampen om sammenlagtseieren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

OBERSTDORF: Røa-gutten gnistret i både kvartfinale og semifinale. Han gikk også for seier i finalen, men fikk det tungt mot slutten. Likevel var en fjerdeplass en soleklar opptur.

Ettersom Petter Northug ble nummer fem i finalen, er nå avstanden mellom de to nordmennene i Tour-teten på drøyt halvannet minutt.

Les også

Iversen hadde bestemt seg for å legge opp

— Det er absolutt det beste resultatet mitt i Touren så langt og det jeg er mest happy med. Jeg har jobbet hardt for dette. Såvidt jeg kunne bedømme i forkant var dette akilleshælen min i Tour de Ski. Når jeg går ut av denne dagen med fjerdeplass og en hel haug med bonussekunder, så er jeg ørlite stolt av meg selv.

- Det ser veldig, veldig, veldig lyst ut nå?

— Jeg har en bra ledelse og det er betryggende etter fire etapper. Vi er fortsatt bare halvveis i Touren og som jeg har sagt hele veien: Det er ikke rare «såre halsen» eller «tett nese» før man havner langt bak. Ja, det ser bra ut nå, og så skal jeg ha 100 prosent fokus på det som skjer de neste dagene. Og så kan det bli morsomt.

Les også

Dyrhaug disket fra sprinten: - Nå blir det hardt fremover

— Du så sliten ut mot slutten, hva skjedde?, spurte NTB

— Ja, jeg var stokke-pinne-skjære stiv. Jeg kjørte som ei kjerring på fylla ned den siste bakken der. Det var ikke bra. Men jeg prøvde meg. Det var et ærlig forsøk. Jeg vurderte å ta det med ro i finalen, men en trener hvisket meg i øret at jeg skulle prøve. Men det ble mye laktat på toppen der.

Så spørs det hvor mye kraftanstrengelsen kostet Johnsrud Sundby før onsdagens 15 kilometer fellesstart i klassisk stil.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her:

Publisert: