Southgate: - Jeg er modig nok til å ta tøffe avgjørelser

Englands midlertidige manager Gareth Southgate sier han har mot nok til å ta omstridte beslutninger. Som å sette Wayne Rooney på benken.

Englands midlertidige manager Gareth Southgate sier han ikke har problemer med å ta tøffe og vanskelige beslutninger, blant annet når det kommer til laguttak.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Rooney ble buet på av noen fans da England slo Malta 2-0 lørdag. Også tidligere landslagskaptein Alan Shearer er kritisk. Han mener Rooney bør bli satt på benken.

Southgate sa derimot at han var godt fornøyd med Rooneys prestasjon mot Malta, og brukte sin tid i Middlesbrough som bevis på at han tør å ta vanskelige avgjørelser. Den gang måtte han sparke flere medlemmer av det daværende støtteapparatet i klubben.

LES OGSÅ:

Les også

England-jubel i Southgate-debuten

Tatt tøffe avgjørelser tidligere

Da han ble spurt om sin tøffeste beslutning som manager, svarte han.

— Å gjøre noen virkelig gode venner overflødige. Det er så tøft du kan få det.

Southgate har midlertidig tatt over treneransvaret for England etter at Sam Allardyce måtte forlate jobben etter å ha blitt avslørt av The Telegraph for å være villig til å omgå Det engelske fotballforbundet (FA) sine overgangsregler.

LES OGSÅ:

Les også

- Rooney beholder kapteinsbindet på landslaget

Tidenes målscorer

Etter kampen mot Malta ble Southgate spurt om han er forberedt på å ta en avgjørelse hvorvidt Rooney skal starte på benken eller ikke mot Slovenia tirsdag.

Rooney er tidenes målscorer for det engelske landslaget og den utespilleren med flest kamper.

— Det er mye hypotetisk rundt det spørsmålet, men når vi tar ut et lag så tar vi ut det laget vi føler er riktig til den aktuelle kampen, sa Southgate etter seieren over Malta. Han fortalte også hvorfor han valgte å starte med Rooney mot øylandet.

— Vi har en kaptein som elsker å lede laget både på og utenfor banen. Han bidrar på en fremragende måte overfor spillergruppen.

Publisert: