- Gerrard tilbudt managerjobb i Englands mest forhatte klubb

Liverpool-legenden Steven Gerrard (36) er ferdig i Los Angeles Galaxy. Neste karrieresteg blir kanskje som trener i en kontroversiell klubb.

Liverpool-legenden Steven Gerrard skal være tilbudt jobb i MK Dons. Her fra en Galaxy-match.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sky Sport skriver at de vet at Gerrard er tilbudt jobben som manager i MK Dons og skal takke ja eller nei innen mandag. Tidligere denne uka annonserte den tidligere England-kapteinen at han gir seg i USA og Los Angeles Galaxy etter sesongen, som er ferdig neste måned.

— Jeg drar tilbake til England for å bo der. Det er helt klart at jeg ikke er ferdig i fotballens verden ennå. Jeg har mange ting å vurdere i løpet av de kommende ukene og månedene, og jeg er sikker på at jeg skal bli involvert i fotballen igjen. Jeg har tilbud både på og utenfor banen, sa Gerrard til Galaxys egne medier denne uka.

Les også

Gerrard bekrefter: Forlater LA Galaxy

Ligger på nedrykk

MK Dons ligger på nedrykksplass i League One, som er den tredje høyeste divisjonen i England, etter 18 av 46 kamper. Karl Robinson fikk nylig sparken som manager i klubben, og assistenten Richie Barker har midlertidig ansvar i klubben.

Klubben holder til i Milton Keynes, rundt 80 kilometer nord for London. MK Dons har rykte på seg for å være Englands mest forhatte klubb. Kort fortalt er årsaken at Peter Winkelman kjøpte Wimbledon fra nordmennene Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke, og flyttet Wimbledon fra en bydel sørvest i London til Milton Keynes 110 kilometer unna, i mot supporternes vilje.

Laget endret også navn til Milton Keynes Dons. Dermed ble klubben AFC Wimbledon startet i stedet.

Les også

Protestklubben rykket opp: - Det er dette drømmer er laget av

Les også

«Wimbledon er beviset på at fotballen vinner til slutt»

Linket til Liverpool også

For tiden holder Gerrard på med UEFAs A-lisenskurs for trenere.

Ryktene begynte raskt å svirre om en retur til Liverpool, hvor han spilte over 500 kamper. Han har også blitt koblet til Celtic hvor tidligere Liverpool-trener Brendan Rodgers er sjef, og for øvrig norske Kristoffer Ajer er en del av spillertroppen.

I oktober sa Liverpool-manager Jürgen Klopp at Gerrard alle var velkommen i klubben.

— Du kan ikke forstå hvor velkommen han er. Det ville ikke vært noe problem. Men alt vi har snakket om eller skal snakke om forblir mellom oss. Det er slik jeg kjenner Stevie og slik er jeg også. Men ingen skal være bekrymet for at det ikke er plass for Steven Gerrard her, sa Klopp ifølge Sky Sport.

Utenlandske medier har også skrevet at Gerrard er tilbudt en kontrakt i gigantklubben Inter ut sesongen. Milano-laget har fått en dårlig åpning på sesongen og allerede sparket trener Frank de Boer. Også tidligere Manchester City-manager Manuel Pellegrini skal være lysten på å hente veteranen til Hebei China Forune i dne kinesiske ligaen, som har mye penger å tilby.

Publisert: