Fire nordmenn risikerer nedrykk fra Bundesliga

Jan Åge Fjørtoft mener presset er på Hamburg foran lørdagens sesongavslutning.

Mats Møller Dæhli (Freiburg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha), Mohammed Abdellaoue (Stuttgart) og Rune Jarstein (Hertha) kjemper alle om å unngå nedrykk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lørdagens tyske serieavslutning kan by på en av tidenes mest dramatiske nedrykksstrider. Jan Åge Fjørtoft tror presset kan sendte Hamburg ned.

Følg den nervepirrende sesongsavslutningen direkte her kl. 15.30

Nordmannen scoret det avgjørende målet i den mest dramatiske nedrykksstriden i Bundesliga noensinne. Hans 5-1-scoring for Eintracht Frankfurt mot Kaiserslautern i siste serierunde i 1999 berget ikke bare eget lag, men sendte Kaiserslautern ned.

Jan Åge Fjørtoft er ekspert på tysk fotball.

— Spillerne i Hamburg og Stuttgart tenker på sine klubbers tradisjoner og på ambisjonene de hadde før sesongen. HSV-proffene titter opp på stadionuret, som måler hvor lenge klubben har vært i Bundesliga. Det har sagt «tikk, tikk, tikk» i 51 år, og de vil ikke være de som spilte den store klubben ned. Slikt ansvar er vanskelig å bære, og det kan virke lammende, sier Fjørtoft til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Les også

LARS TJÆRNÅS: Dette er oppturene, nedturene og overraskelsene i Fotball-Europa

— Ville reddet Titanic

I 1999 var Kaiserslautern på 12.-plass før den siste serierunden. Laget hadde 1-1 i Frankfurt midt i annen omgang, men så gikk alt galt. Fjørtoft slo siste spiker i kisten, men han ga treneren mest ære for Frankfurts redning.

— Jörg Berger ville berget selv Titanic, sier han.

Fjørtoft mener at trenerne vil ha stor betydning også for lørdagens drama.

— Christian Streich kan si til Freiburg-spillerne at de i forrige runde slo Bayern München, et av verdens beste lag. Bruno Labbadia kan egentlig ikke si stort til Hamburg-spillerne, sier han.

— Han kan verken si «fortsett som dere har gjort» eller «nå må dere skjerpe dere, ellers blir det dere som spilte laget til det første nedrykk fra Bundesliga noensinne». Det siste ville være demotiverende, resonnerer han.

Seks i fare

Før siste serierunde er Paderborn (31 poeng) og Hamburg (32) på nedrykksplass, Stuttgart (33) på kvalifiseringsplass, mens Hannover (34), Freiburg (34) og Hertha Berlin (35) alle er i fare.

Kamper med betydning for nedrykksstriden: Hamburg - Schalke, Hannover - Freiburg, Hoffenheim - Hertha Berlin, Paderborn - Stuttgart.

(©NTB)

Publisert: