Sølv til storebror Bø i skiskytter-EM

Ledet foran siste skyting, men fikk for mange tilleggsminutter.

Publisert: Publisert:

Tarjei Bø tok sølvet på normaldistansen under EM torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • geir.andreassen@ntb.no
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tarjei Bø ledet foran siste skyting, men måtte nøye seg med sølv på mennenes normaldistanse i skiskytter-EM. Endre Strømsheim tok bronsen.

Gullet gikk til bulgarske Krasimir Anev, som med bare ett tilleggsminutt mot Bøs tre snøt nordmannen for det edleste metallet. Bø sto nylig over verdenscuprennene i Nord-Amerika og bruker EM som oppladning til VM i Östersund i midten av mars.

Stryningen skjøt feilfritt på både første liggende og første stående skyting. På andre liggende måtte han tåle ett tilleggsminutt, og deretter ble det to tilleggsminutter etter å ha stått lenge og kjempet på siste stående. De to bommene ødela gullmuligheten.

Anev gikk ut fra siste stående skyting med ledelse på 37 sekunder til Bø. Avstanden minsket kraftig på sisterunden, men i mål skilte det 3,7 sekunder i bulgarerens favør.

Også tsjekkeren Ondrej Moravec var foran Bø ut fra siste skyting etter bare to tilleggsminutter, men han endte til slutt 18,7 sekunder bak stryningen i mål.

  • Bakgrunn: Her er alt du trenger å vite om VM i Seefeld

21 år gamle Strømsheim var feilfri på både første og andre liggende og hadde en bom på hver av de stående skytingene. Han hadde 6,7 sekunder å ta inn på ledende Anev ut fra standplass, men tapte inn mot mål og måtte nøye seg med bronsen, slått med litt over 11 sekunder.

Aleksander Fjeld Andersen åpnet med feilfri skyting, men fikk en bom på hver av de tre siste standplassoppholdene. Det holdt til 10.-plass.

Ragnhild Femsteinevik ble beste norske på kvinnenes 15 kilometer. Hålandsdal-løperen ble nummer ni etter å ha pådratt seg tre tilleggsminutter.

Normaldistansen ble vunnet av regjerende OL-mester Hanna Öberg. Det gjorde svensken til tross for at hun fikk hele tre tilleggsminutter. Hun vant med 32,3 sekunders margin.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Denne kreftforma er spesielt utbreidd blant menn i Rogaland. Dette kan vere forklaringa

  2. Donald Trump: – Jeg er den minst rasistiske personen i rommet

  3. Fjernet ulovlig garasje, men Atle har likevel fått 40.000 kroner i tvangsmulkt

  4. Kjørte i 140 i 80-sonen ved Solasplitten

  5. – Hvis jeg ikke engasjerer meg nå, og naustet på Sør-Bokn blir revet, kommer det til å irritere meg resten av livet

  6. Drømmeinnhopp for Hauge – scoret for Milan: – Jeg er veldig glad

  1. Tarjei Bø