- Bradley hadde vært et scoop for Norge, men det skjer nok ikke

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen tror at amerikaneren har større ambisjoner.

ET GODT, MEN KORT EKTESKAP: I januar 2014 ble Bob Bradley tatt imot som ny Stabæk-trener av blant andre Ingebrigt Steen Jensen (til venstre). Det ble to eventyrlig gode år, før Bradley forsvant til franske Le Havre og senere Swansea i Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I samme sekund som det ble klart at Bob Bradley hadde fått sparken som Swansea-manager, ble han koblet til jobben som ny norsk landslagssjef etter Per-Mathias Høgmo.

Ingebrigt Steen Jensen tror dét hadde vært en drømmeløsning for Norge. Men han tror ikke at det skjer.

Les også

Agenten: – Norge-jobben interessant for Bradley

– Det hadde vært et scoop for Norge, men det skjer nok ikke, sier Stabæk-guruen til Bergens Tidende.

– Norge et steg ned

Amerikanske Bradley trente Stabæk med enorm suksess i 2014 og 2015. Og Jensen har bare godt å si om 58-åringen.

– Jeg håper at jeg tar feil, men jeg tror ikke at han tar jobben som norsk landslagssjef. Han har trent landslag i åtte år, tok USA til VM-sluttspill og var nær med Egypt. Norges landslag hadde vært et steg ned for Bradley, sier Jensen.

Han beskriver det som et «under» at Bradley i det hele tatt skrev under for Stabæk i sin tid.

Les også

Bob Bradley fikk sparken etter 11 kamper - eksperter mener NFF bør gripe sjansen

– Bradley ønsket å bli den første amerikaneren til å lede et europeisk lag i toppdivisjonen. Og det gjorde han med Stabæk. Deretter var drømmen hans å trene et storlag i Europa, og det oppnådde han i Swansea. Så er jeg forundret over at han ikke fikk mer tid på seg i Swansea – det fremstår som en panisk handling. Det er kjempevanskelig å bygge lag på så kort tid, og Bradley fikk heller ikke være trener gjennom et overgangsvindu. Men at de sparket ham skyldes vel frykten for å tape milliarder ved et nedrykk, sier Jensen.

NEDTUR: Bob Bradley fikk bare 11 kamper som Swansea-manager. Av dem ble to vunnet, mot to uavgjorte og syv tap.

Bryr seg om Stabæk

Stabæk-veteranen forteller at Bradley også etter at han sluttet i Stabæk har vist engasjement og omtanke for gamleklubben.

– Det er flere i Stabæk som fortsatt har kontakt med Bradley, inkludert meg selv. Jeg tenkte å sende ham en melding i morgen, sier Jensen.

Ingebrigt Steen Jensen tror det er utenkelig at Bradley vender tilbake til norsk klubbfotball. Og han har altså heller ikke troen på Bradley som norsk landslagssjef.

– Jeg er ikke inne i hodet på Bradley, så jeg vet jo ikke. Men jeg tror at hans primære fokus er å trene en toppklubb i Europa. Han trives godt med å være klubbtrener og å være på feltet med spillerne hver dag, sier Jensen.

Les også

TV 2-profilen om Premier League-rettighetene: – Seerne er misfornøyde, og vi er misfornøyde

Han har bare godt å si om Bradley, både som trener og menneske.

– Bradley er et usedvanlig fint menneske med gode verdier. En helt fantastisk trener, person og leder. Han er klar og tydelig, og flink til å bygge lag og skape energi.

– Han hadde vært et scoop for Norge, men han tenker nok «been there, done that». Det er nok umulig å få ham tilbake til Norge. Vi får bare takke ham for det han gjorde for Stabæk. Så håper jeg selvsagt at jeg tar feil, sier Ingebrigt Steen Jensen.

«For tidlig å kommentere»

Bob Bradley kom med en kort uttalelse til NRK onsdag. Amerikaneren ønsker ikke å kommentere om han er interessert i den ledige jobben som norsk landslagssjef.

– Jeg elsket tiden min i Norge, men jeg føler det er for tidlig å kommentere noe i «hva er neste»-kategorien, skriver Bradley i en melding.

Publisert: