Superstjerne angriper Trump: – Han bruker idretten til å splitte oss

Verdens beste basketspiller reagerer på Trumps oppførsel.

LeBron James signerte nylig en gigantkontrakt med Lakers.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

USAs president Donald Trump har involvert seg kraftig i debatten rundt protestene til quarterback Colin Kaepernick og flere andre stjerner i amerikansk fotball.

Kaepernick stilte seg på kne da nasjonalsangen ble spilt for å skape oppmerksomhet rundt politivold mot minoriteter i USA.

Les også

Trump foreslår utvisning for protesterende NFL-spillere

Presidenten har ved flere anledninger kritisert protestene, og han har også foreslått at det blir forbudt å knele under nasjonalsangen.

Han foreslo at spillerne som likevel gjorde det burde bli utvist, og om det ble gjentatt burde de bli utestengt hele sesongen uten lønn.

Les også

Trump avlyser Superbowl-mottagelse etter krangel om nasjonalsangen: – Fansen fortjener bedre

Nå melder basketstjernen LeBron James seg på i debatten.

– Trump bruker idretten til å splitte oss, og det er noe jeg ikke kan akseptere. Jeg kan ikke sitte og ikke si noe, sier James til CNN.

Det er slike scener som virkelig har satt fyr på Donald Trump. Her kneler Eli Harold, Colin Kaepernick og Eric Ried under nasjonalsangen før kampen mellom San Francisco 49ers og Dallas Cowboys.

James sier at idretten har hatt stor betydning for ham.

– Den første gangen jeg var sammen folk som var hvite var mens jeg holdt på med idretten. Jeg fikk muligheten til å se dem og lære om dem, og de fikk muligheten til å lære om meg. Og jeg tenkte «Wow, dette er på grunn av idretten» sier James til CNN.

Les også

Her kneler Skjelbred og Jarstein i sympati med amerikanske fotballspillere

Den amerikanske tv-kanalen spurte stjernen om hva han skulle si til Trump om de sto ansikt til ansikt, og svaret kom kontant.

– Jeg vil aldri sitte på motsatt side av ham, sier han til CNN.

Superstjernen signerte tidligere i sommer en fireårsavtale med LA Lakers til en verdi av omtrent 1,23 milliarder kroner.

Publisert: