Derfor er Brann uaktuelt for Finne

Spilletiden er minimal i Bundesliga, men Bård Finne vil ikke hjem.

DEN GANG DA: Bård Finne var på banen i 10 Bundesliga-kamper sist sesong, men har ikke fått spilletid i høst. En retur til Brann eller norsk fotball ellers, er likevel uaktuelt. Foto: Witters/Digitalsport
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Bergens eneste Bundesliga-proff, Bård Finne (20), sliter med å få spilletid i Köln. Der han i vår ganske ofte var delaktig i det laget gjorde og scoret et mål i lokaloppgjøret mot Leverkusen, har han i beste fall hatt rumpen på benken i høst.

De to siste Köln-kampene har ikke Finne en gang vært i troppen.

Likevel er verken Finne eller agenten hans, Stig Lillejord, bekymret. Fordi treningsnivået er så høyt i en av Tysklands store klubber.

— Jeg har en meget god hverdag i Köln. Treningene gjør at jeg hele tiden tar steg. Jeg føler fortsatt at jeg bare blir bedre av å være her, sier Finne.

— Det er en utrolig nivåforskjell på treningene i Bundesliga og i eliteserien. Folk skjønner ikke hvilken kvalitet Bård har i fotballivet sitt, sier Lillejord.

Flere tyske klubber viste interesse for Finne i sommerens overgangsvindu, men spissen ble værende der han var. Snart åpner et nytt overgangsvindu, der det kan bli aktuelt å flytte på seg.

— Vi vil vurdere hva som er det beste for ham, og hvis et godt alternativ dukker opp, tar vi det videre til Köln, sier Lillejord.

Derfor er Brann uaktuelt

Men tilbake til Brann skal ikke Finne.

— Nei. Det er ikke tema, sier Lillejord – og innleder en lengre forklaring.

— Det er veldig få eksempler på spillere som drar hjem fra utlandet og kommer seg ut igjen. Han er bare begynt på fotballutdannelsen sin i Tyskland, og slik det ikke er lurt å slutte på Handelshøyskolen etter to år, er det ikke lurt å gi opp en av verdens beste fotballskoler.

Lillejord fortsetter med en annen sammenligning:

— Norsk eliteserie er som tysk langrenn, og Bundesliga som norsk langrenn. Det er viktig å ta med seg når man synser om Bårds valg som fotballspiller.

Kompisbesøk

I disse dager har Finne sin jevngamle fotballkamerat Kasper Skaanes (20) på besøk. De tidligere Brann-kompisene bruker blant annet fotballspill på Playstation til å slå ihjel dagene. I leiligheten ikke langt fra Kölns treningsfelt, i skogene utenfor sentrum av byen, gjør det godt med selskap for en ung mann med mye alenetid gjennom året.

— Det er veldig fint at folk kommer på besøk. Bare kjekt, sier Finne.

Han vedgår at det er krevende ikke å spille A-lagskamper. I og med at han har vært et reelt alternativ som innbytter, har klubben valgt ikke å bruke ham på U21-laget heller. Den ene gangen Finne spilte der i høst, scoret han mål.

— Denne høsten har jeg måttet omstille meg fra i vår, da jeg fikk bidra i en del kamper. Men jeg kan ikke gjøre annet enn å vise meg på treningene og forsøke å selge meg selv inn gjennom hardt arbeid. Gjør jeg det godt nok, regner jeg med sjansene kommer, sier Finne.

Köln startet sesongen godt, men har nå bare én seier på de syv siste kampene. Spisskonkurrentene til Finne bøtter heller ikke inn mål. Bare to bunnlag har scoret sjeldnere enn Köln.

Publisert: