Stabæk punger ut millionsum til Nancy

<p>Klubbene enige om Gunnarsson-kompensasjon.</p>

Stabæk holder PK - mest sannsynlig presenteres Pall Gunnarssons comeback.sportslig leder i Stabæk Tom Schelvan, Veigar Pall Gunnarsson, Jan Jønsson
 • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
 • Vi kommer tilbake med mer.
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Veigar Pall Gunnarsson-overgangen fra Stabæk til Vålerenga har utviklet seg til å bli en real farse.

Gunnarsson ble solgt for 1 million kroner – langt under det som er antatt markedsverdi for spilleren. Blant annet har Rosenborg offentliggjort at de i sommer la inn et bud på 2,5 millioner kroner, pluss bonuser, for spilleren.

Islendingens tidligere klubb, Nancy, hadde en avtale om å få 50 prosent av overgangssummen, og nå er Stabæk og Vålerenga under politietterforskning for overgangsshandelen.

 • Vi følger Stabæk: Siste nytt om klubben

I dag melder Stabæk på sin hjemmeside at de er enige med Nancy om en økonomisk kompensasjon i forbindelse med saken.

Klubbene skal ifølge pressemeldingen ha vært i dialog siden 30. oktober, og nå er det klart at Stabæk skal betale Nancy totalt 200 000 euro i kompensasjon — litt i underkamp av 1,6 millioner kroner.

— Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk, og er inngått helt uavhengig av NFFs vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier Jarl Øverby, konstituert styreleder i Stabæk Fotball.

Fakta om Gunnarsson-saken:

 • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.
 • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.
 • 27. oktober kommer påtalenemndas innstilling: * Stabæk kan bli straffet med maksstraff på 500 000 kroner. Vålerenga med 350 000 kroner. Stabæk-leder Erik Loe: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder Inge André Olsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder i VIF, Truls Haakonsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.
 • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.
 • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.
 • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen. Hoftun sier han kjente til videresalgsavtalen Stabæk hadde med Nancy.
 • 17. november bestmte politiet seg for at de etterforsker overgangsskandalen, og dermed kan det bli straff for Stabæk, VIF og RBK. Samme ettermiddag går fristen ut for partene til å sende inn tilleggsinformasjon til Påtalenemnda og NFFs Doms- og Sanksjonsutvalg pr. post. Frist for partene Dom i saken er ventet før jul, men muntlige avhør kan drøye en avgjørelse til over nyttår.

Les også

 1. Trekker anmeldelsen av Haakonsen

 2. - Overgangssaken ikke bra for RBKs omdømme

 3. Andersson fortsatt i Rosenborg-samtaler

 4. - RBKs omdømme svekkes ikke

 5. Stabæks trenerduo på vei bort

 6. - Feil om vi tar plassen til noen

 7. Stabæks skjebneuke

 8. RBK kreves for flere svar i Gunnarsson-saken

 9. Påtalenemnda møtte politiet om Gunnarsson-saken

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Pøbel sitt svar på Haaland-kommentar

 2. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det

 3. Utagerende og truende person på Stokka

 4. Veien mellom Suleskard og Brokke er åpnet

 5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 6. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her