Stabæk punger ut millionsum til Nancy

<p>Klubbene enige om Gunnarsson-kompensasjon.</p>

Stabæk holder PK - mest sannsynlig presenteres Pall Gunnarssons comeback.sportslig leder i Stabæk Tom Schelvan, Veigar Pall Gunnarsson, Jan Jønsson
 • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
 • Vi kommer tilbake med mer.
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Veigar Pall Gunnarsson-overgangen fra Stabæk til Vålerenga har utviklet seg til å bli en real farse.

Gunnarsson ble solgt for 1 million kroner – langt under det som er antatt markedsverdi for spilleren. Blant annet har Rosenborg offentliggjort at de i sommer la inn et bud på 2,5 millioner kroner, pluss bonuser, for spilleren.

Islendingens tidligere klubb, Nancy, hadde en avtale om å få 50 prosent av overgangssummen, og nå er Stabæk og Vålerenga under politietterforskning for overgangsshandelen.

 • Vi følger Stabæk: Siste nytt om klubben

I dag melder Stabæk på sin hjemmeside at de er enige med Nancy om en økonomisk kompensasjon i forbindelse med saken.

Klubbene skal ifølge pressemeldingen ha vært i dialog siden 30. oktober, og nå er det klart at Stabæk skal betale Nancy totalt 200 000 euro i kompensasjon — litt i underkamp av 1,6 millioner kroner.

— Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk, og er inngått helt uavhengig av NFFs vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier Jarl Øverby, konstituert styreleder i Stabæk Fotball.

Fakta om Gunnarsson-saken:

 • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.
 • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.
 • 27. oktober kommer påtalenemndas innstilling: * Stabæk kan bli straffet med maksstraff på 500 000 kroner. Vålerenga med 350 000 kroner. Stabæk-leder Erik Loe: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder Inge André Olsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder i VIF, Truls Haakonsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.
 • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.
 • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.
 • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen. Hoftun sier han kjente til videresalgsavtalen Stabæk hadde med Nancy.
 • 17. november bestmte politiet seg for at de etterforsker overgangsskandalen, og dermed kan det bli straff for Stabæk, VIF og RBK. Samme ettermiddag går fristen ut for partene til å sende inn tilleggsinformasjon til Påtalenemnda og NFFs Doms- og Sanksjonsutvalg pr. post. Frist for partene Dom i saken er ventet før jul, men muntlige avhør kan drøye en avgjørelse til over nyttår.

Les også

 1. Trekker anmeldelsen av Haakonsen

 2. - Overgangssaken ikke bra for RBKs omdømme

 3. Andersson fortsatt i Rosenborg-samtaler

 4. - RBKs omdømme svekkes ikke

 5. Stabæks trenerduo på vei bort

 6. - Feil om vi tar plassen til noen

 7. Stabæks skjebneuke

 8. RBK kreves for flere svar i Gunnarsson-saken

 9. Påtalenemnda møtte politiet om Gunnarsson-saken

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 2. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 3. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

 4. «Ingen» dukket opp da kommunen tilbød drop-in for de mellom 12 og 15 år - får ny sjanse onsdag

 5. De ville gi oppreisning til Inger-Tone, men ble stemt ned

 6. Resultatene i stor fedmestudie overrasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere.