Tidligere Premier League-spiller funnet død

Har vært savnet siden midten av desember.

FUNNET DØD: Tidligere Wigan-spiller Steve Gohouri. Her feirer han scoring mot Liverpool i 2011.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lørdag ble det bekreftet at Steve Gohouri, som er fra Elfenbenkysten, ble funnet ved elven Rhinen. Det skriver den tyske avisen Bild.

Han har spilt for blant annet Paris Saint-Germain, Wigan og Borussia Mönchengladbach. Gohouri har vært savnet siden han i midten av desember hadde reist fra klubben sin TSV Steinbach i Tyskland for å møte familien i Paris.

– Vi er alle målløse. Han sa til meg at han skulle møte familien sin i Paris men det er tydelig at han aldri kom seg dit, sa Steinbach-trener Thomas Brdaric den gang.

Steve Gohouri (t.h) ble bare 34 år gammel. Her fra en kamp mot Liverpool med Wigan i 2011.

Gohouri startet fotballkarrieren i Paris Saint-Germains ungdomsavdeling, men greide ikke å slå seg inn på førstelaget. Han spilte senere klubbfotball i Israel, Sveits og Liechtenstein før han fikk kontrakt med Borussia Mönchengladbach.Forsvarsspilleren spilte 13 landskamper for Elfenbenskysten. Tidligere landslagskamerat Didier Drogba kommenterte dødsfallet slik:

— Veldig trist nyhet å få. Jeg har mistet en av mine soldater og Elfenbenskysten en av sine mest lojale sønner. Mine tanker går til familien. Hvil i fred, bror, tvitret tidligere landslagskamerat Didier Drogba.

Gohouri spilte 29 bundesligakamper i årene 2006 til 2009. Deretter havnet han i Wigan, hvor han i årene 2010 til 2012 spilte drøyt 40 førstelagskamper.

Senere var han innom klubber i Israel og Hellas. De siste sesongene har han tilbrakt i tyske klubber på lavere nivå. Denne sesongen spilte han for Steinbach.

— Det er med sorg vi hører rapportene om at vår tidligere forsvarsspiller Steve Gohouri er død. Våre tanker er med familien hans, skriver tidligere arbeidsgiver Wigan på Twitter.

— Jeg hørte tilhengerne synge hans navn, og vi fikk den triste nyheten i garderoben, sa Wigan-manager Gary Caldwell etter 1-1-kampen mot Scunthorpe. Han spilte med Gohouri i Premier League.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver

Publisert: