TIL-profil: – Lagene har funnet ut av oss og det må vi gjøre noe med

Etter fem strake tap forklarer «Gutan» hvordan de skal snu skuta.

TIL-PROFILER: Her er Lasse Nilsen, Jostein Gundersen og Morten Gamst Pedersen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Midtstopper Jostein Gundersen mener TIL ikke har råd til og fortsette den dårlige trenden de har vist nå i høst - med fire strake tap som etterfulgte 2–1-tapet mot Rosenborg borte i siste kamp før ferien.

– Det er ikke ideelt, det er små ting som utgjør store forskjeller og har ført til ganske mye dårligere resultater i høst enn i fjor. Likevel velger vi å tro på det vi holder på med. Det er små steg som må tas og så blir det bra til slutt. Det kommer til å snu, men vi må prestere bedre, vi har ikke råd til altfor mange flere tap nå, sier Jostein Gundersen til iTromsø.

Les også

TIL-børsen: «Den scoringen hadde fortjent å bli matchavgjørende»

– Tilpasset seg oss

Den ballbesittende fotballen til TIL har ifølge Gundersen gjort til at lagene nå mer spiller på TILs premisser.

– Lagene har tilpasset seg oss. De fleste lagene legger seg lavere, og det gjør det vanskeligere for oss å spille mot etablert forsvar, sier Gundersen.

TIL-STOPPER: Jostein Gundersen

– Tror du Godset også vil legge seg lavt mot dere til helgen?

– Det har funket for ganske mange lag, så det kan hende de også gjør det, sier Gundersen.

Les også

– Jeg er glad i Glimt, men når vi spiller kamp har det absolutt ingenting å si

– Mer uforutsigbar

Gundersen har sine helt klare tanker på nøyaktig hva TIL må gjøre bedre for å begynne og ta trepoengere igjen.

– Vi må være mer presise i pasningsspillet, spille raskere og bli mer uforutsigbare og komme inn med mer tempo i boks med enda raskere ballbehandling.

Mot Bodø/Glimt kom han selv på et uforutsigbart raid forbi to spillere og ga en gyllen mulighet til Mikael Norø Ingebrigtsen som skjøt utenfor.

– Nå er det ikke jeg som skal gjøre det oftest, men det er et godt eksempel på å være uforutsigbar. Mikael må score der, og jeg ble litt sur på han da, sier Gundersen.

– Simo har sagt til oss at vi oftest får store sjanser når vi har ballen, mister den og vinner den fort tilbake. Med rask gjenvinning, vil vi også skape store sjanser, så det gjelder å være klinisk når vi får sjanser, og bli mer klinisk i begge bokser der kampene avgjøres. Vi har hatt marginer imot i det siste, men man får som fortjent over en lang sesong, sier TIL-stopperen.

– Ikke spilt ut av parken

Superveteran Morten Gamst Pedersen (36) får ikke med seg helgens kamp på grunn av fem gule kort. Han har også sitt synspunkt på hva TIL må gjøre bedre.

Morten Gamst Pedersen

– Det er små marginer som har avgjort. Vi har ikke blitt spilt ut av parken i noen kamper, men vi må bli enda flinkere i de fasene vi har vært god på tidligere. Vi skaper nok sjanser og slipper til få sjanser, men det handler om å være mer klinisk, mer dødelig i gjerningsøyeblikket, om du kan si det på den måten, sier den tidligere Premier League-spilleren.

Han mener «Godset» er en motstander som passer bra å møte for TIL nå.

– De er et spillende lag, så det kan fort hende vi ryker på en seier, flirer «Gamsten».

Lasse Nilsen.

– Vi har sett litt på kampen fra helga. Vi ser at vi har mye ball, men at vi må bli enda mer klinisk foran mål, sier venstre vingback Lasse Nilsen.

Han sitter igjen med samme inntrykk som lagkameratene.

– Vi kommer til muligheter, men mangler det siste lille der med å få ballen i mål. Vi kan ikke si vi bare skal fortsette slikt vi har gjort, for vi har jo tapt masse kamper, men vi må utvikle spillet og jobbe på videre. Det nytter ikke å greve oss ned. Det er ti kamper igjen og mange poeng å spille om. Vi trenger ikke endre så mye, men må bli enda smartere, opp med tempoet og ha litt mer bevegelse. Vi må gjøre ting med litt mer kvalitet og tempo, flytte på ballen så vi får flyttet på forsvaret demmes og så utnytte rommene som kommer, da blir det bra, sier Lasse Nilsen.

Publisert: