Kurtovic mangler NM-gull som trener

Marinko Kurtovic har NM-gull som spiller. Som trener gjør han et nytt forsøk med Arendal i Oslo Spektrum tirsdag.

Trener Marinko Kurtovic.
  • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Halden-Arendal 18–29

Det er håndballfeber på Sørlandet. For første gang i historien er ØIF Arendal klare for cupfinalen. Trener Marinko Kurtovic vet hva som venter.

Arendal hadde en god generalprøve da laget lørdag utklasset Halden med 11 mål i seriekamp. Den matchen måtte treneren følge via TV-skjermen hjemme i Arendal på grunn av mageproblemer.

– Jeg ville ikke smitte noen. Derfor holdt jeg meg hjemme, sier 53-åringen, som har fartstid i norsk håndball siden 1990-tallet. Da var han keeper i Fredensborg/Ski. Så flyttet han til den daværende toppklubben Sandefjord og ble norsk mester.

– Mitt forsøk på å bli norsk mester som trener var med Drammen i 2009/10. Vi ledet mot Elverum til det sto 58.30 på klokken, minnes Kurtovic, som før denne sesongen fortsatt sin rikholdige trenerkarrière i Norge med å overta Arendal. Det angrer han ikke på.

1600 sørlendinger til Oslo

– Jeg er blitt veldig imponert over Arendal og måten de jobber med produktet. Det er dyktige folk på alle plasser, og vi har et fantastisk publikum. Alt ligger til rette for at interessen skal bli enda større, mener Kurtovic.

1600 arendalitter har kjøpt billetter til tirsdagens finale. De har alliert seg med Halden, som er i damefinalen mot umulige Larvik. Men arendalittene og haldenserne skal i alle fall sørge for en fargerik cupfinale, der begge blir kledt i rødt.

Arendals motstander er Bodø, som også er i cupfinalen for første gang – ledet av tidligere Tysklandsproff og landslagskjempe Børge Lund.

Ambisjoner om seriegullet

Også Arendal har noen gamle landslagskjemper å støtte seg til, André Jørgensen og Svenn Medhus. Medhus betegnes av treneren som seriens beste keeper sammen med Bodøs bakerste mann, Joachim Christensen, som av de andre spillerne ble kåret til årets målvakt forrige sesong.

I tillegg til å ha kommet til cupfinalen, leder Arendal også serien.

– Seriegullet har jeg ikke fokus på foreløpig. Det er cupfinalen som har vært i tankene på spillerne en stund. De gleder seg enormt. Min oppgave blir å få de til å komme inn på banen med lave skuldre, sier Marinko Kurtovic.

Og etterpå høye i hatten.

Les også

  1. Debutanten kunne ikke hindre et nytt tap mot rivalen

  2. Alstad ut med stygg skade i cuptriumf

Publisert:
  1. Håndball
  2. ØIF Arendal

Mest lest akkurat nå

  1. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

  2. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

  3. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

  4. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

  5. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen

  6. Mindre steinras på Hunnedalsvegen