iTromsø avslører: Valakari kunne overtatt Gerrards Liverpool-jobb – takket nei

Et hemmelig møte i England kunne endt med at Simo Valakari hadde forlatt Tromsø til fordel for Liverpool.

Simo Valakari under et intervju med iTromsø i Trøndelag i forrige uke.
 • Rune Robertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sammen med styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, og sportssjef Svein-Morten Johansen besøkte Valakari Liverpool i månedsskiftet februar og mars.

Onsdag 28. februar reiste klubbledelsen over Nordsjøen. Fire dager tidligere hadde Liverpool slått West Ham 4–1 på Anfield.

Les også

Liverpool-ekspert tror Valakari ville jobbet tett med Klopp

Dagen etter – torsdag den 1. mars – var trioen på plass. Formålet med turen var todelt. Det første gikk ut på å forhandle fram en intensjonsavtale for stortalentet Isak Hansen-Aarøen (13), som selv har vært på treningsopphold i Liverpool. Sistnevnte er per i dag i TILs akademiavdeling, men følges av både Liverpool og andre store klubber.

Den andre tanken fra TILs side var å se på mulighetene for et samarbeid med Liverpool som blant annet kunne innbefattet lån av spillere fra England til Norge. Foreløpig er det ikke laget noen avtale mellom klubbene på noen av disse punktene.

Det meste av torsdagen i Liverpool ble tilbragt med Alex Inglethorpe, lederen for Liverpool-akademiet. Tromsø-trioen fikk i tillegg til akademibesøket også se en førstelagstrening.

Jaktet Gerrard-erstatter allerede i vinter

iTromsø kan i dag fortelle at et til nå ukjent møte også fant sted i løpet av turen. Det handlet om Simo Valakaris mulige framtid i Liverpool. Etter det iTromsø vet ble Valakari forespurt om jobben som U-18-trener i Merseyside-klubben som erstatter for Steven Gerrard. Bak A-laget og U23-laget er U-18-laget nummer tre i rekken.

Gerrard overtok foran 2017/18-sesongen som hovedtrener for U-18-laget, men ble i mai i år ansatt som sjef i den skotske klubben Glasgow Rangers. Sistnevnte klubb hadde ansatt Greame Murty som midlertidig trener etter at Pedro Caixinha fikk sparken i fjor høst, og var dermed på jakt etter en erstatter gjennom hele vinteren.

Steven Gerrard i Liverpool

At Gerrard kunne forsvinne var sannsynlig, og det sendte Liverpool på jakt etter hans erstatter tidlig i vinter. Etter at exiten hans ble offentlig ble det i engelske medier blant annet spekulert i at Robbie Fowler kunne være en kandidat. Ifølge Liverpool Echo hadde klubben ingen erstatter klar der og da. Ikke før 28. juni ble det annonsert at U16-trener Barry Lewtas ble ny manager for U18-laget.

Det hemmelige møtet i starten av mars, som etter det iTromsø får opplyst var av den uoffisielle sorten, endte ikke som Liverpool hadde sett for seg. Valakari takket nemlig nei nærmest umiddelbart. Etter det iTromsø vet skal en av årsakene være at han akkurat nå ønsker å trene et seniorlag.

Valakari: – Ingen kommentar

En for tiden ferierende Simo Valakari ønsker ikke å kommentere iTromsøs opplysninger. Han reiste på ferie direkte fra Trondheim søndag morgen etter å ha ledet TIL mot RBK i en kamp som endte med 1-2-tap for Valakari.

– For min del var det veldig fint å få sett akademiet deres og se førstelaget trene. Det var veldig lærerikt og være der, se noen nye ideer og snakke fotball. Det var en hektisk dag, men nyttig å veksle og dele erfaringer og kunnskap, sa Valakari i etterkant av oppholdet til iTromsø lørdag 3. mars.

Og i forkant av turen var han ærlig på at han selv ikke hadde noe direkte med en mulig intensjonsavtale rundt Isak Hansen-Aarøen.

– Den avtalen har ikke noe direkte å gjøre med meg, men jeg vil være med for å lære, sa Valakari til iTromsø onsdag 28. februar.

TIL-treneren har det siste året hatt stor suksess i Tromsø. Da han kom sommeren 2017 overtok den nå 45 år gamle finnen et lag som lå nest sist på tabellen – med klar retning på vei ned i 1.-divisjon.

Høsten i fjor ble eventyrlig for Valakari som berget TIL med god margin etter å ha tatt 24 poeng på 14 kamper.

Det har gjennom våren gjentatte ganger blitt spekulert i framtiden til treneren som har kontrakt med TIL ut 2020-sesongen. Da han signerte den endelige langtidskontrakten i september i fjor valgte TIL ikke å ha med en klausul på en fast overgangssum. Det gjør at klubben står fritt til å selv bestemme hvor mye de eventuelt vil ha dersom Valakari velger å forlate TIL før kontrakten går ut.

Publisert:
 1. Tromsø IL
 2. Liverpool FC

Mest lest akkurat nå

 1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

 6. Fiesta med håndballgutta: Tok livet av Spania-spøkelset