Lagerbäcks drømmespiller

Hva utgjør den ultimate fotballspilleren for landslagssjef Lars Lagerbäck? Vi ba ham forklare gjennom fem egenskaper – og fem spillere.

SJEFEN: Lars Lagerbäck forteller om fotballegenskapene han verdsetter.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
MENTALITET: Zlatan Ibrahimovic. Lagerbäcks vurdering: Jeg har hatt mange spillere som har vært utrolig sterke mentalt. De som er sterkest mentalt, er gjerne de som har lykkes best i klubbfotball også. Det er ingen som har nådd topp internasjonal klasse, som ikke har hatt dette på plass. Zlatan er et godt eksempel.

LARNAKA: Tarik Elyounoussi. Joshua King. Henrik «Henke» Larsson. Martin Ødegaard. Zlatan Ibrahimovic.

Dette er fem spillere med kvaliteter Lars Lagerbäck setter svært stor pris på.

Ovenfor kan du utforske hva landslagssjefen vektlegger innenfor fem utvalgte ferdighetskategorier. Og for hver kategori gir han et eksempel på en spiller han har trent, som scorer høyt.

Dette er ingen høytidelig kåring, og Lagerbäck kunne nok like gjerne pekt på andre spillere innenfor noen de ulike kategoriene. Men det gir et innblikk i hva han ser etter i en fotballspiller.

Her er noen generelle råd fra landslagssjefen om hva som kreves for å bli en toppspiller:

– Først kommer alltid fotballferdigheter. Hva du regner inn i det, det kan du også rangordne. Men skal du bli toppspiller i dag, må du ha en funksjonell teknikk.

– Fysisk må du ikke være stor, men du må være atletisk. Den store forandringen i fotballen i dag, er at det går fortere. Går du inn i en fotballgarderobe i dag, ser du at det er veldig veltrente atleter.

– Så må du være mentalt sterk for å bli en toppspiller. Du må ha den indre drivkraften om at du skal bli best.

– Sosialt må man kunne omgås hverandre. Det er ikke sikkert kjemien klikker mellom alle, men man må kunne omgås og respektere hverandre. Det finnes sosiologiske undersøkelser som viser at de som er gode kompiser, ofte passer bedre ute på banen. Så skal man ikke overdrive det. Jeg tror at når man er ute på banen, vil man helst at laget vinner.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Tarik Elyounoussi
 3. Zlatan Ibrahimovic
 4. Martin Ødegaard
 5. Lars Lagerbäck

Mest lest

 1. Åpner kirken på Riska i kveld for at ungdommene skal få sørge sammen

 2. Klaveness-dele­gasjon nektet om­bord­stigning på fly til Qatar

 3. Se hvordan lynet beveger seg

 4. Kristoff slått i spurten – tok NM-sølv