Granerud disket fra historisk seier: – Veldig kjipt

Halvor Egner Granerud (24) hoppet inn til sin 12. verdenscupseier i rumenske Rasnov fredag. Minutter senere kom kontrabeskjeden om at Granerud ble disket.

 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert: Publisert:

– Det er kjedelig når man finner ut at dressen er litt stor. Det var selvfølgelig veldig kjipt, sier Halvor Egner Granerud i en video lagt ut av hopplandslaget.

Etter utstyrskontrollen kom beskjeden om at han var diskvalifisert, og dermed gikk seieren til japanske Ryoyu Kobayashi.

Det ble dessverre en «disk» fra en seier, det må vi bare akseptere, at vi bommet på størrelsen på hoppdressen, forteller Alexander Stöckl til VG.

Det er en stor nedtur for 24 år gamle Granerud.

– Akkurat nå er han veldig skuffet, sier hovedtreneren til det norske herrelandslaget.

Granerud hadde tangert Maren Lundby som den norske hopperen med flest verdenscupseirer i løpet av en sesong. Lundby vant tolv verdenscuprenn i 2018/19-sesongen.

I tillegg hadde han altså blitt den norske herrehopperen med flest verdenscupseirer i karrieren. Roar Ljøkelsøy og Granerud lå likt med elleve seirer før dagens hopprenn. Ljøkelsøy brukte fire år på å oppnå det samme.

Asker-gutten hoppet 96,5 meter i sitt andre hopp og fikk 259,9 poeng totalt – to poeng bedre enn japanske Kobayashi. Dermed hadde Granerud blitt historisk.

– Vi har jo brukt opp superlativene allerede. Så hvor stor vi skal sette dette nå… Det er helt vilt. Jeg liker egentlig ikke å sammenligne, men ser vi tidligere i hopp historien så var det lettere før å skaffe seg fordeler på utstyr osv. Mens nå er det mye jevnere, så det er veldig imponerende, sier Johan Remen Evensen til VG før kontrabeskjeden kom og la til:

– Jeg synes det er det råeste en nordmann har har gjort i en hoppbakken noen gang. Det er bare å ta av seg hatten.

Granerud har et klart mål om å bli den beste på sitt årskull. Jevngamle Ryoyu Kobayashi tok 13 verdenscupseire i 2018/2019-sesongen.

– Jeg vil gjerne bli den beste 96-ern, sa Granerud til VG etter sin 11. seier.

Samtlige av 24-åringens verdenscupseirer har kommet denne sesongen.

Les også

Dette er mannen Granerud vil slå: Mangler tre seirer

Granerud ledet verdenscuprennet etter førsteomgang, etter et hopp på 94 meter, med 126,1 poeng. Den plassen delte han med østerrikske Manuel Fettner, mens polske David Kubacki lå på 3. plass.

Ski-VM i Oberstdorf, som hopp er en del av, starter 23. februar.

Les også

 1. Øyeblikket som forandret alt for Granerud: – Den helgen er grunnen til resultatene

Publisert:
 1. Vintersport
 2. Hopp
 3. Halvor Egner Granerud
 4. Roar Ljøkelsøy
 5. Maren Lundby

Mest lest akkurat nå

 1. Da den hostende babyen ble lagt inn, ble legene forbløffet. 2000–4000 små barn kan bli innlagt i Norge i vinter, tror FHI

 2. Det moren hørte gjennom døren avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år

 3. Båt på grunn ved Sandøya i Stavanger

 4. Uten­landske nyhets­byråer om Norges gjen­åpnings­helg: – Volde­lige kamper og opp­tøyer

 5. Dobbelt­draps­dømt (20) døde i fengsel

 6. Hyllet Viking-innbytterne etter Molde-poeng: – Impon­erende