Gunnar Pettersen ny KRS-trener: – Jeg går ikke hit for å bli nummer fem eller seks

Gunnar Pettersen sier han aldri har hatt det så gøy som håndballtrener som det siste året. Da KRS Topphåndball tok kontakt klarte han ikke si nei.

  • Åge Harald Drangsholt
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg går ikke hit for å bli nummer fem eller seks. Vi satser på å gå opp, sa Gunnar Pettersen da han ble presentert som hovedtrener for KRS Topphåndball tirsdag ettermiddag.

Den tidligere norske landslagstreneren kommer fra jobben som hovedtrener i Sandefjord, der han rykket opp til Eliteserien. Han har skrevet en ettårskontrakt med kristiansanderne. Den starter 1. juni.

– I min alder skriver man kun ettårskontrakter, sier 65-åringen med et smil.

Gunnar Pettersen ble presentert som KRS Topphåndballs nye trener.

Nye systemer tente gnisten

– I 2008, da jeg sa nei til forlengelse med herrelandslaget, gjorde jeg det fordi jeg hadde fått nok håndball. Da skulle jeg nyte alderdommen. Sånn ble det ikke. Jeg klarte ikke holde meg unna da Sandefjord spurte, og klarte ikke si nei til Vipers da jeg var der. Jeg klarte ikke si nei nå heller, sa Pettersen på pressekonferansen.

Han sier han har fått fornyet giv som håndballtrener etter suksessen med et ungt Sandefjord-lag. Laget slo blant annet KRS 31–29 i en svært viktig kamp i Kristiansand i februar.

– Grunnen til at jeg går på igjen er at jeg har hatt litt flaks, og begynt med noen nye systemer. Jeg har sjelden hatt det så gøy som i Sandefjord det siste året. Jeg ser masse muligheter til å videreutvikle en del av de tingene jeg har testet ut, sier Gunnar Pettersen, og legger til at han trivdes veldig godt i Kristiansand da han var Vipers-trener gjennom to sesonger.

Den gangen ble han sykmeldt mot slutten av året.

– Men det går bra nå. Nå er jeg så frisk som jeg kan være som 65-åring. Og i hodet er jeg maks 26–27 år, forsikrer vestfoldingen, og gliser.

– Jeg tror denne signeringen kommer til å bli tatt godt imot i laget, sa KRS-spiller Eirik Köpp på pressekonferansen.

Les også

Ferdig som trener i KRS. Nå kaller klubben inn til pressekonferanse for å presentere «profilert trener»

– Mye entusiasme

Gunnar Pettersen er virkelig en profil i Håndball-Norge. Han var norsk landslagstrener i herrehåndball fra 1989 til 1994 og på nytt i 2001–2008.

For sørlendinger huskes han kanskje best for jobben han gjorde i Vipers. Han var den første treneren klubben ansatte etter at de hadde laget slagordet om «å vippe Larvik ned fra tronen». Før han overtok, i sesongen 2013/14, ble de nummer åtte i serien. På hans to sesonger ble de først nummer seks og deretter nummer fire.

Gunnar Pettersen kommer tilbake til Kristiansand som håndballtrener.

Nå forteller han at han ser likheter mellom det Vipers var da han kom i 2014 som det KRS han overtar nå.

– Jeg synes det er mye likt. Det er mye entusiasme og mange folk som står bak. KRS ønsker virkelig også å bli et topplag. Nå var Vipers allerede et etablert topplag da jeg kom mens vi starter lenger nede. Likevel synes jeg det er mange muligheter, sier Pettersen.

– Hvilket potensial ser du i klubben?

– Jeg liker klubbledere som ikke bare sier at de skal rykke opp. Man må ha et mål som ligger lenger fram i tid. Å bli topp fem i Norge ser jeg som helt realistisk, sier «GP».

Les også

Målet var opprykk til eliteserien. Slik forklarer KRS den store nedturen.

Søkte etter trener i utlandet

Knut Stormyr, som nå overtar etter Tommy Egeli som styreleder i KRS, svarer slik på hvorfor de henter Pettersen:

– Vi har søkt etter trenere i både Danmark, Sverige og hatt flere på blokka her i Norge. Men da det viste seg at Gunnar ikke skulle trener Sandefjord lenger følte vi at det var en profil som passet oss veldig bra. Han kjenner flere av de involverte i KRS fra før, noe som gjorde det enklere å hente ham, sier Stormyr.

Han mener at Pettersen ikke er en dyr mann for KRS.

– Han koster oss ikke så veldig mye mer enn det trener og hjelpetrener kostet oss i fjor, sier Stormyr, som dog legger til at de jobber med å hente en assistenttrener i tillegg.

Han forteller at de egentlig ønsket å skrive en toårskontrakt.

– Men i kontrakten står det at vi over nyttår skal diskutere erfaringen så langt med tanke på eventuell forlengelse av kontrakten, sier Stormyr.

Gunnar Pettersen ble presentert som ny KRS-trener tirsdag.

Luksusproblem

Pettersen kom med kritikk av KRS Topphåndball etter at opprykket glapp tidligere i år.

– De har mange spillere med eliteserieerfaring, men så er det noe med å sette det sammen. Det er ikke alltid gode enkeltspillere gjør et godt lag. Jeg tror utfordringen for treneren er å finne tre backer som passer sammen, uavhengig av hvem som er best på papiret. Det er noe internt som skurrer og der er tydelig at alle spillerne ikke går like bra sammen. Hvis de hadde gjort det, så hadde de rundspilt alle lagene de har møtt.

Eirik Köpp er den mest profilerte bakspilleren i KRS.

Etter pressekonferansen utdypet han kritikken overfor Fædrelandsvennen.

– KRS har flust av gode bakspillere, men nesten alle er høyrehendte. Da er det vanskelig å finne den riktige rollen til alle sammen, uavhengig av om du er en fersk eller rutinert trener. For meg så det ut som de lette etter det, sier Pettersen, og legger til:

– Vi har fem-seks veldig gode bakspillere, men halvparten av dem må sitte på benken. Der må vi få til en god rollefordeling.

Kan miste bakspiller

Det er ennå ikke avklart om høyreback Håvard Johannesen blir med videre.

– I så fall er jeg avhengig av å få inn en ny venstrehendt bakspiller, sier den rutinerte treneren.

Under pressekonferansen pekte han også på at KRS har hatt problemer med å være god mot de mindre gode lagene.

– Vi må ta alle på alvor. Jeg tror nøkkelen ligger der, sier 65-åringen.

Han overtar etter Robin Rosander Haugsgjerd som har ledet KRS de siste to sesongene.

Se hele pressekonferansen der Pettersen ble presentert her:

Publisert:
  1. Gunnar Pettersen
  2. Kristiansand
  3. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. To personer er siktet for brannen på Dale

  2. Dekk­grossist fra Sand­nes run­der milli­arden – kjøper opp svensk sel­skap

  3. Moped­ulykke i Eiger­sund – lettere skadet

  4. Ny mann pågrepet etter Hana-knivstikkingen

  5. Slakter spesielt to Viking-spillere: – Ikke levert i nærheten

  6. Hyl­gråt da Viking-drøm­men ble knust. Nå er han proff i ut­landet