Klopp hyllet historisk dommer etter supercuptriumf

Jürgen Klopp var full av lovord om den kvinnelige dommeren Stéphanie Frappart etter seieren på straffer over Chelsea i supercupfinalen i Istanbul onsdag kveld.

Stéphanie Frappart hadde god kontroll i kampen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Finalen var historisk ettersom den ble ledet av franske Stéphanie Frappart. Det er første gang et slikt stormøte blir ledet av en kvinnelig kampleder.

– Det er fullt fortjent og motiverende for alle kvinnelige dommere. Frappart har hatt en meget god sesong og har vist at hun er mer enn god nok til å dømme på dette nivået, sa Terje Hauge, dommersjef i Norges Fotballforbund, til VG da hun ble annonsert.

Hun delte ut én straffe og annullerte to scoringer, som alle syntes å være riktig. Etter kampen delte Liverpool-trener Jürgen Klopp ut de herligste komplimenter til Frappart.

– De gjorde en fenomenal kamp, sa Klopp om den historiske dommeren og teamet hennes.

Les også

Liverpool-nykommer sikret sesongens første trofé: – Helt uvirkelig

Frappart hadde med seg Manuela Nicolosi fra Frankrike og irske Michelle O'Neill på linjene. VAR ble brukt på både straffesituasjonen og de annullerte scoringene, men avgjørelsene brukte ikke nevneverdig med tid.

Det fløt godt i oppgjøret onsdag, selv om Klopp før kampen mente det var unødvendig å reise til Tyrkia når begge lagene spiller i Premier League igjen til helgen. Liverpool vant til slutt 5–4 etter straffer.

Likevel hadde den tyske treneren ingenting å utsette på dommertrioen i kampen. De tre dømte også VM-finalen mellom USA og Nederland i fotball-VM i Frankrike i juli.

– Jeg sa til hele dommerteamet at vi hadde vunnet 6–0 om vi hadde vært like bra som det de var.

(©NTB)

Publisert:
  1. Liverpool FC
  2. Chelsea FC

Mest lest akkurat nå

  1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

  2. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

  3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

  4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

  5. Staten kan ikke betale for alt

  6. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant