Hegerberg ute i lang tid etter skade: – Utrolig kjipt

Ada Hegerbergs (24) korsbånd røk på trening. Det betyr et lengre skadeavbrekk for Lyon-spissen.

Ada Hegerberg (24) må belage seg på en lang tid på sidelinjen etter å ha røket korsbåndet denne helgen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Nyheten kom Hegerberg selv med på Twitter tirsdag formiddag.

– Så her er det. Jeg røk korsbåndet denne helgen. Det er et tilbakeslag for meg, men jeg skal jobbe meg gjennom dette med hele hjertet og med full energi. Det beste er enda i vente. Dere ser meg snart, skrev 24-åringen.

Hennes franske klubb Lyon opplyser på sitt nettsted at Hegerberg skade er i det fremre korsbåndet i det høyre kneet. Dette var også grunnen til at Hegerberg sto over kampen mot Reims søndag. I løpet av de neste dagene vil det bli klart når hun skal opereres.

Samtidig opplyser Lyon at skadeperioden vil være omtrent like lenge som det vanlige for en korsbåndskade. En slik skade vil sannsynligvis holde henne borte fra fotballbanen i minst et halvår.

Les også

Sterke reaksjoner på Gullballen-kåring. Nå slår NFF tilbake.

Mor: – Hun var deppa

Hegerbergs mor, Gerd Stolsmo, opplyser om at skaden oppsto på trening lørdag. Spissen som i 2018 vant Gullballen, og denne sesongen tok over tronen som den mestscorende i Champions League, skal ha blitt skadet uten å være i nærkontakt med noen andre spillere.

– Det skjedde da hun var i ubalanse. Først så klarte de ikke å se at det var noe alvorlig fordi hun har så sterke muskler. Men det var en skikkelig nesestyver, forteller Stolsmo.

Naturlig nok var det en skuffet Hegerberg som ringte hjem for å fortelle hva som hadde skjedd.

– Huff, stakkar. Det er utrolig kjipt at hun får en slik skade etter å ha vært så god den siste tiden. Det kom overraskende. Hun var deppa, men allerede i dag går det bedre. Slike ting skjer med mange store stjerner, så det nytter ikke å grine, sier Stolsmo.

Les også

Hegerberg fikk pris av egne supportere

Gerd Stolsmo forteller at datteren er veldig motivert for å komme sterkere tilbake.

Motivert

Korsbåndsskaden er Hegerbergs første alvorlige skade i karrieren. Nå venter en lengre periode med opptrening etter den forestående operasjonen.

– Hun er veldig motivert for å komme sterkere tilbake, det er slik Adas hjerne fungerer, sier Stolsmo.

Det er fortsatt uklart når 24-åringen blir å se på en fotballbane igjen. Mor Stolsmo mener at datteren nå må ta tiden til hjelp.

– Det er vanskelig å vite. Det er spillere som har kommet tilbake allerede etter et halvt år. Men jeg tror likevel den største tabben vil være å prøve å komme for fort tilbake, svarer Stolsmo.

Publisert: