Knudtzon herjet da Lillestrøm tok råsterk borteseier

LSK har funnet formen, og vant enkelt mot Sarpsborg på 16. mai.

Lillestrøm tok en sterk borteseier i Sarpsborg lørdag. Her gratuleres Johan Andersson av Erling Knudtzon etter at førstnevnte scoret 2-0-målet.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter en treg sesongåpning med få mål og like få poeng, har Runar Kristinsson virkelig fått sving på sakene i Lillestrøm. Lørdag hadde laget full kontroll mot et svakt Sarpsborg-lag og vant enkelt etter fantastisk angrepsspill.

– 1-0-målet var litt heldig, men jeg synes vi var det beste laget. I annen omgang styrte vi det meste, sa Kristinsson til C More etter kampen.

Lillestrøm-treneren fikk igjen se en Erling Knudtzon i kjempeform. Den lynraske 26-åringen, som i forrige serierunde senket Molde med to scoringer, la opp til alle tre målene og var lagets store profil.

Fantastisk Knudtzon

Knudtzon viste seg for første gang fram i det 19. minutt. LSK-angriperen satte fart etter at Sarpsborg hadde rotet bort ballen og sentret videre til Moryké Fofana. Sistnevnte ladet skuddfoten på 16 meter, og ballen gikk via en uheldig Steffen Ernemann og i nettet bak en utspilt Duwayne Kerr.

Fofana og Knudtzon leverte igjen angrepsfotball fra øverste hylle da de spilte gjennom Johan Andersson alene med keeper i det 50. minutt. Svensken gjorde ingen feil og kippet ballen iskaldt over Sarpsborg-keeperen.

Men Knudtzon og Lillestrøm var langt fra ferdige: 26-åringen gjorde nærmest alt før Lillestrøms siste scoring på overtid. Han dro seg lekkert forbi en motstander og slapp ballen i perfekt øyeblikk til Fredrik Krogstad, som enkelt satte ballen i mål.

God poengfangst

Anders Trondsen og Sarpsborg fikk en trøstescoring fire minutter på overtid etter svakt keeperspill av Arnold Origi, men var aldri i nærheten av seieren på hjemmebane. Dette var østfoldingenes første hjemmetap på hele ni måneder.

Sarpsborg-trener Geir Bakke erkjente at Lillestrøm var langt bedre denne kvelden.

– Vi virket tunge og seige, mens LSK var aggressive og flinke. De ga oss dårlig tid med ballen, og vi gjorde dumme valg, sa Bakke.

3-1-resultatet gjør at Runar Kristinssons mannskap nå har plukket ti poeng på de fem siste kampene (12 poeng totalt), noe som har ført laget til en åttendepass på tabellen. Sarpsborg er noen plasser lenger opp med 13 poeng. (©NTB)

Les også

 1. Lillestrøms daglige leder må slutte

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Lillestrøm SK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 4. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 5. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 6. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm