Taus Høgmo tilbake i Norge: - Det er ingenting å si

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tok farvel med spillerne på Gardermoen lørdag. Nå venter en uviss fremtid.

HJEMME: Per-Mathias Høgmo på Gardermoen dagen etter kampen mot Tsjekkia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TSJEKKIA-NORGE 2-1

GARDERMOEN: Ti på ett i ettermiddag landet Per-Mathias Høgmo sammen med en del av spillerne på Oslo Lufthavn. Omkranset av toppfotballsjef Nils Johan Semb, mediesjef Svein Graff og administrativ leder Are Hokstad kom Høgmo ut i taxfree-butikken i ankomsthallen.

Da hadde han allerede takket nei til å stille opp for mediene på flyplassen i Praha da han ankom den tre kvarter før avgang.

Les også

Fotballekspertene om nok et Høgmo-tap: - Nå får det være nok

Les også

Tjærnås: Tiden er inne for å gjøre et trenerskifte nå

— God lørdag!

Da Aftenposten spurte om han hadde noe å si tilbake på norsk jord, ble forespørselen høflig avvist.

— Jeg har ingenting å si, ingenting. Vi var enige om det. Vi tok det i går og sa nei i Praha også, sa Høgmo til Aftenposten.

Han hentet bagasjen og forsvant ut. Der ventet familien. Høgmo skulle hjem.

— God lørdag, ønsket Høgmo og ble borte.

Litt senere ankom også fotballpresident Terje Svendsen Oslo Lufthavn. Han hadde innkalt til pressemøte, men hadde heller ikke all verdens informasjon å komme med.

– Vi er skuffet og lei oss over resultatet. Nå skal vi i styret ha en evaluering. Den har vi allerede bedt toppfotballsjef Nils Johan Semb om å sette i gang og gjennomføre sammen med styret. Det er en prosess vi går inn i nå. Den vil både være tilbakeskuende og fremadskuende,sa Svendsen til pressen.

Sa farvel til spillerne

Da hadde han allerede klemt og takket spillerne for turen. Joshua King, Martin Samuelsen, Omar Elabdellaoui, Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi med flere var blant de som fikk en klem, før spillerne forsvant hver til sitt.

Landslaget var tilbake på norsk jord lørdag ettermiddag.

Om dette var siste gang Høgmo så spillerne som norsk landslagssjef er slettes ikke umulig. For etter tap nummer tre på VM-kvalikens fire første kamper, er det mye som tyder på at Høgmo får avløsning – ett år før kontrakten med forbundet går ut.På pressekonferansen etter kampen på Eden stadion i Praha var han ikke spesielt snakkesalig om nettopp det temaet.

— Det er ikke tid for den type refleksjoner nå. Jeg har kontrakt i ett år til, den forholder jeg meg til, sier Høgmo, som sier han er forberedt på at han leder det norske laget i neste VM-kvalikkamp, i mars, borte mot Nord-Irland.

- Hva i dette prosjektet ditt gjør at du mener du er rett mann til å lede det videre nå?

— Det har vært en turbulent sesong med veldig mange skader, med sykdom, klubbskifter. Det har gjort at vi har vært ustabile. Som du ser i dag, forsvarsspillet vårt er ikke bra. Men vi så i fjor at vi er i stand til å være på et høyt nivå, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål.

Les også

Høgmo nekter å trekke seg: - Ikke tid for den type refleksjoner

Les også

Ny nedtur for Norge i Praha

Overrasket med laguttaket — igjen

— Så godt som alle av landets fotballeksperter mener du ikke bør lede Norge lenger. Hvor lenge kan du leve med det presset?

— Jeg forstår veldig godt at det stilles kritiske spørsmål når man taper fotballkamper, svarer landslagssjefen.

Igjen overrasket Høgmo med et laguttak. Mot Tsjekkia mønstret han et lag som knapt har vært drillet på trening. De tre treningene som var åpne, ga ingen signaler om at Markus Henriksen skulle spille fra start. I ettertid viser det seg at Henriksen allerede dagen før kamp var klar over at han skulle starte kampen.

Med andre ord er det grunn til å tro at det har vært vingling med laguttaket også denne gangen. Det samme var det i playoff-kampene mot Ungarn for et år siden. Da sjokkerte Høgmo med laguttaket. En gambling som på ingen måte slo til.

Nå er spørsmålet hvordan NFFs evaluering slår ut for Høgmo. Det kan være over. Akkurat slik VM-kvaliken er.

PODCAST: HØR AFTENPODDENS JUBILEUMSUTGAVE:

Publisert: