Dette blir Norges motstandere i VM-kvalifiseringen: - En utfordrende gruppe

Nederland blir Norges tøffeste motstander i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i fotball for kvinner sommeren 2019.

Det norske kvinnelandslaget fikk tirsdag vite hvem de skal møte i VM-kvalifiseringen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Norges kvinnelandslag i fotball har deltatt i alle sju VM-sluttspill som er avviklet. Tirsdag ble hindrene på veien mot det åttende klare.

Ved siden av Nederland kom Irland, Slovakia og Nord-Irland opp som motstandere da trekningen for den europeiske kvalifiseringen ble gjennomført i UEFA-hovedkvarteret i Sveits.

– Det er en utfordrende gruppe. Vi håpet å unngå Nederland, som var det tøffeste laget fra seedingsgruppe 2. Vi har møtt dem i tidligere kvalifiseringer og møter dem igjen i EM i sommer. Vi kjenner hverandre godt, sier landslagssjef Martin Sjögren til fotball.no.

Norge var toppseedet i trekningen sammen med blant andre Tyskland og England.

Les også

Hegerberg nærmer seg ny Champions League-finale: - Vi må passe på

Nederland igjen

– Det er både fordeler og ulemper med gruppen. Reisemessig er det ganske bra, mens det blir en tøff utfordring sportslig. Irland, Nord-Irland og Slovakia vet jeg ikke så mye om, men Nederland blir den største utfordreren, sier landslagssjef Sjögren.

EM-vert Nederland har vært en gjenganger som norsk motstander de siste årene.

Norge møter nederlenderne i åpningskampen i EM-sluttspillet i juli, og også i den siste og avgjørende OL-kvalifiseringen i fjor vår møttes lagene. Den kampen endte med norsk 4-1-seier.

Forrige VM-kvalifisering inneholdt også to møter mot Nederland – med én seier til hver lag som utfall – og i puljespillet under EM i Sverige i 2013 ble det norsk 1-0-seier etter scoring av Solveig Gulbrandsen.

Irland har derimot kun vært Norges motstander én gang tidligere. Privatlandskampen på La Manga i 2015 endte 3–1 i norsk favør.

Slovakia havnet på sin side også i gruppe med Norge i den forrige VM-kvalifiseringen. To norske seirer ble utfallet, mens Nord-Irland påførte de norske jentene et sjokkerende 1-3-nederlag i EM-kvalifiseringen i 2012. Den andre kampen endte 2–0 til Norge.

Les også

Det er ett råd Ada Hegerberg nekter å høre på

Ni europeiske lag

Ut over vertsnasjonen Frankrike får ytterligere åtte europeiske lag være med i sluttspillet. Det betyr at de sju gruppevinnerne går rett til VM, mens de fire beste toerne (regnet ut fra resultater mot lag nummer én, tre og fire i gruppen) skal spille om den siste plassen.

Kvalifiseringen innledes 11. september, og gruppespillet skal avsluttes innen 4. september neste år. De fire beste toerne skal deretter ut i semifinaler og finale om den siste VM-plassen innen 13. november.

Slik endte trekningen:

Gruppe 1: England, Russland, Wales, Bosnia-Hercegovina, Kasakhstan.

Gruppe 2: Sveits, Skottland, Polen, Hviterussland, Albania.

Gruppe 3: Norge, Nederland, Irland, Slovakia, Nord-Irland.

Gruppe 4: Sverige, Danmark, Ukraina, Ungarn, Kroatia.

Gruppe 5: Tyskland, Island, Tsjekkia, Slovenia, Færøyene.

Gruppe 6: Italia, Belgia, Romania, Portugal, Moldova.

Gruppe 7: Spania, Østerrike, Finland, Serbia, Israel.

Publisert: