Klinsmann fredes av landslagsledelsen

Den tidligere storspilleren sitter trygt i jobben som USAs landslagssjef tross Gold Cup-fadesen.

Jurgen Klinsmann får fortsette tross USAs skuffende innsats i Gold Cup.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jürgen Klinsmanns jobb som amerikansk landslagssjef er trygg, til tross for en skuffende fjerdeplass i Gold Cup. Det lover sjefen for det amerikanske fotballforbundet, Sunil Gulati.

Etter 1-2 tapet i semifinalen for Jamaica, og 2-3 for Panama i bronsekampen endte USA til slutt på fjerdeplass i Gold Cup.

– Det er ingen panikk. Det var en stor skuffelse. Men nå går vi videre, sier Gulati.

Les også

Guardado ledet Mexico til gull

I mesterskapet, som spilles mellom landene i nord— og Mellom-Amerika og Karibia, har USA tatt gull fem ganger tidligere. Med unntak av kvartfinaletapet for Colombia i 2000 er årets fjerdeplass USAs dårligste plassering. Fotballpresidenten sier likevel at tyske Klinsmann sitter trygt som landslagssjef.

– Vi avgjør ikke noe basert på én kamp. Det er naturligvis en skuffelse, men jeg vil ikke kalle det et steg tilbake.

Lag under utvikling

Da USA kom på annenplass i Gold Cup i 2011 ble daværende trener Bob Bradley sparket, og Klinsmann overtok som landslagssjef. Tyskeren har fått mye skryt for jobben han har gjort med laget, spesielt etter at han tok USA til åttendelsfinale under fjorårets VM i Brasil.

Nå venter treningskamper mot Brasil og Peru i september. I tillegg skal USA spille en kvalifiseringskamp i oktober mot enten Mexico eller Jamaica for en plass i Confederations Cup i 2017.

Les også

Jamaica sjokkerte storfavoritten USA og ble historiske

– Vi ser mot september for å gjøre oss klare til playoffkampen i oktober. Målet er alltid å komme seg lenger i neste VM enn hva vi gjorde i Brasil, sier Klinsmann.

– Dette er et arbeid under utvikling. Her og der kommer det noen tilbakeslag, og noen situasjoner der man tar et steg tilbake før man forhåpentligvis tar to fram. Dette laget vil vokse, og det vil bli bedre, fortsatte han.

Sterkere motstand

Konkurransen i regionen har blitt sterkere. Ikke bare tok Costa Rica seg til kvartfinale i fjorårets VM, resultatene fra Gold Cup viser at nye nasjoner kan utfordre i mesterskap.

– Det viser hvor hard konkurranse det er i dette området. Land som kanskje tidligere ikke ble ansett som gode før turneringen startet har opparbeidet seg respekt, sier Klinsmann, og trekker fram blant annet Haiti og finaleklare Jamaica.

– Vi må løfte oss opp og bevege oss framover, og så klart ta kritikken til oss. Men dette kommer bare til å gjøre oss sterke som lag, sier landslagsspilleren DaMarcus Beasley.

– Det er mange unge spillere som kommer til å vokse. Nå har de fått en smak på hvordan det kommer til å være når vi skal kvalifisere oss. Jeg er 100 prosent sikker på at vi kommer til å være klare for det, fortsatte han.

(©NTB)

Publisert: