- Bjørgen har snakket om dette siden hun var 16 år

Gamletreneren er overbevist om at Marit Bjørgen (35) kommer tilbake på topp.

  • Levin Nestvold Jr.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

VIDEO: Her avslører Marit Bjørgen at hun er gravid

Tirsdag sprakk nyheten om Marit Bjørgens graviditet. Langrennsronningen venter barn med samboeren Fred Børre Lundberg i desember.

— Hun har snakket om det å bli mamma siden hun var 16. Hun har klart å holde seg lenge, sier Bjørgens tidligere suksesstrener, Svein Tore Samdal.

Samdal er kjempeglad på Bjørgens vegne, og mener også at timingen er veldig bra.

– Det må da være helt topp. Det har ligget i kortene lenge at hun ønsker barn. Bra timing når det er mesterskapsfri.

Tror på comeback

Svein Tore Samdal var i sesongen 2007/2008 Marit Bjørgens personlige trener.

Svein Tore Samdal og Marit Bjørgen samarbeidet tett i mange år.

Før det var han norsk landslagstrener i langrenn for kvinner mellom 2001 og 2006. Han startet sin landslagskarriere i januar 2001, rett før VM i Lahtis i 2001, og avsluttet med OL i Torino. Samdal er helt overbevist om at hans tidligere elev kommer tilbake i langrennstoppen.

– Det er mange som har bevist før at det går an å komme tilbake etter å ha født barn. Fysiologisk blir hun bare enda sterkere i hoftepartiet, og det er jobare enfordel i langrenn. Dessuten skal det ganske lite til når du har holdt et høyt nivå over mange år.Marit begynner ikke å trene fra null. Holder hun det gående under graviditeten og medfødseli desember er hun mer enn klar til neste sesong hvis motivasjonen er der. Hun har vist hva hun duger til og har vunnet alt. Da er dumer avslappet i hodet avslappeti forhold til resultater.

Publisert: