Lyn tordner mot NFF etter Ullevaal-oppgjør

Daglig leder anklager forbundet for å tenke på egen økonomisk gevinst.

MØTER VIF: Lyn (her representert ved tilskuerne) mot Vålerenga (her ved trener Kjetil Rekdal) i cupen er en kamp som ikke kan sammenlignes med noen andre oppgjør, mener Lyn-sjef Magnus Wattne.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Daglig leder i Lyn Toppfotball, Magnus Wattne, stusser veldig på at storfisken VIF får hjemmekamp i cupens tredje runde.

— Når man har spillere som smører matpakke til bortekamper selv, så hadde vi håpet at NFF ville tenkt litt på de mindre klubbene de tre første rundene. Det som kunne vært en gulrot, og snudd opp ned på hverdagen for spillerne, blir nå noen dråper i gjeldshavet til Vålerenga, sier en frustrert Magnus Wattne til Aftenposten.

At kampen spilles på Ullevaal bidrar til at et økonomisk skakkjørt Vålerenga får en solid ekstrainntekt, men sørger samtidig for at Lyn - som til daglig spiller sine kamper i 2. divisjon - ikke får en bit av kaken.

- Taper 1,4 millioner

— Vi får ingenting av billettinntektene og må i stedet betale pengene for bussen til Ullevaal – det er det økonomiske utfallet for oss. Vålerenga kan ende opp med en inntekt som tilsvarer én tredjedel av vårt totalbudsjett i forbindelse med denne kampen. Og forbundet (NFF) tjener sikkert en god del på penger på dette også siden de eier Ullevaal, sier Lyn-sjefen.

LYN-JUBEL: Her har Lyn akkurat redusert til 1-2 mot Vålerenga i cupens første runde for to år siden. VIF vant til slutt 2-1 etter at lillebror fikk et mål annullert på tampen.

Lyn tok imot Vålerenga til cupens første runde i 2012. Da kom 11.273 tilskuere til Bislett. Det endte med 1-2-tap for Oslos nest beste lag, men bidra til solide inntekter i klubbkassen. Kampen omsatte for nesten 1,4 millioner kroner, forteller Wattne til Aftenposten.

Blåser ut

— Hadde vi fått hjemmekamp, kunne dette betydd at man gikk fra en situasjon der vi knapt har råd til fotballer og treningstøy - til at vi i hvert fall kunne gått inn til neste sesongen med egenkapital, sier Wattne.

- Er dette noe dere vil ta opp med NFF?

— Nei, det tror ikke man kan. Vi vil bare blåse litt ut og vise at vi er skuffet nå, og så skal vi dra til Ullevaal og eie VG-svingen der, sier Lyn-sjefen.

Are Hokstad, fagansvarlig for kampadministrasjon i Fotballforbundet, avviser påstanden om at NFF tenker på egen økonomisk gevinst.

Les også

Her er cupoppsettet

— Det jeg kan si om det er at kampadministrasjonen og økonomiavdelingen har kontorer langt unna hverandre. Vi tenker aldri på økonomi og inntekter i cupoppsettet. Og jeg har absolutt ingen formening om hvilke inntekter Ullevaal Stadion eventuelt kan få av dette. Men sånne spekulasjoner kan man alltid se på som et utløp for engasjement, sier Hokstad til Aftenposten.

NFF: - Enkelt å velge VIF

Ut fra historikken lagene har i cupen de siste årene, mener Hokstad det var et ganske enkelt valg at det var Vålerenga som skulle ha hjemmebane.

— Jeg kan skjønne at Lyn hadde håpet på hjemmebane etter å ha spilt borte sist. Men de har også hatt én hjemmekamp, mens Vålerenga har spilt to kamper borte. Man kan ikke i den sammenhengen se på Vålerenga som et så stort lag at de derfor må spille borte, det er det ingen automatikk i.

Lyns daglige leder påpeker likevel at han gleder seg til cupoppgjøret, som han betegner som det største man kan oppleve i Lyn.

— Vi gleder oss til selve kampen. Sånn i utgangspunktet skal det være forskjell. De har vel 30-40 ganger budsjettet vårt. To godt betalte spillere tjener det samme som toppfotballen i Lyn driftes for. Det er en kamp som ikke kan sammenlignes med noe annet. Selv da begge klubbene var i eliteserien og man kjempet for 7. og 8. plasser, var det likevel cupfinalestemning.

Her er cupoppsettet, 3. runde:

Onsdag 4. juni kl. 18:00

Sarpsborg 08 - Follo

Vålerenga - Lyn

Grorud - Stabæk

Lillestrøm - Kongsvinger

HamKam- Haugesund

Mjøndalen - Ull/Kisa

Notodden - Odd

Start - Vard Haugesund

Egersund - Viking

Fyllingsdalen - Brann

Sogndal - Strømmen

Florø - Molde

Kristiansund - Aalesund

Rosenborg - Ranheim

Tromsdalen – Strømsgodset

Torsdag 5. juni kl. 18:00

Tromsø - Bodø/Glimt

Publisert: