Australia og New Zealand tildelt fotball-VM kvinner i 2023

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har bestemt at fotball-VM for kvinner i 2023 skal spilles i Australia og New Zealand.

Australia skal sammen med New Zealand arrangere fotball-VM i 2023. Her er australske Ellie Carpenter og Alanna Kennedy i aksjon mot Isabell Herlovsen og Norge i åttendedelsfinalen i fjorårets VM.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Med 22 mot 13 stemmer seiret øystatene over Colombia, som var eneste motkandidat etter at Japan trakk sin søknad mandag.

– Vi greide det! Kom igjen, Australia og New Zealand! VM kommer hjem, skrev den australske Chelsea-stjernen Sam Kerr på Instagram etter avstemningen. Resultatet ble offentliggjort av Fifa-president Gianni Infantino etter torsdagens rådsmøte.

Mesterskapet blir det første fotball-VM for kvinner med 32 deltagerland. I fjorårets mesterskap i Frankrike deltok 24 nasjoner. Australia ble da slått ut av Norge i åttendedelsfinalen.

12 byer

Åpningskampen skal spilles på Eden Park i Auckland og finalen på Stadium Australia i Sydney. Det er sju vertsbyer i Australia og fem i New Zealand.

I Australia skal det spilles på to arenaer i Sydney og dessuten i Adelaide, Brisbane, Launceston (på Tasmania), Melbourne, Newcastle og Perth. I New Zealand spilles det i tillegg til Auckland også i Christchurch, Dunedin, Hamilton og Wellington.

I gruppespillet skal fire grupper avvikles i hvert land. VM avvikles i juli og august 2023.

Les også

Da Caroline Graham Hansen ikke hørte sin egen stemme, skjønte hun at noe hadde skjedd

Favorittseier

Australia og New Zealand var ansett som klar favoritt til å bli tildelt 2023-mesterskapet. Fifa roste selv søknaden tidligere denne måneden.

– Australia og New Zealand tilbyr gode muligheter sportslig og med tanke på generell infrastruktur, og det er tilsynelatende også det foretrukne kommersielle forslaget, skrev forbundet.

Australia/New Zealand fikk 4,1 poeng av 5 mulige i Fifas evalueringskommisjons rapport, mens Japan fikk 3,9 og Colombia 2,8.

Som forklaring på at Japan trakk søknaden sin har landets fotballpresident Kozo Tajima sagt at det var tydelig at Australia og New Zealand hadde bred støtte, og at neste års Tokyo-OL er en viktigere oppgave for Japan som idrettsarrangør.

Tidligere trakk Brasil søknaden sin. Landet kunne ikke oppfylle de økonomiske garantiene Fifa krever.

(©NTB)

Publisert: