Kristoffersens sponsorstrid over: Inngår landslagsavtale med skiforbundet

Alpinstjernen Henrik Kristoffersen har inngått ny landslagsavtale med skiforbundet og anker ikke dommen som nekter ham å kjøre med privat sponsor på hjelmen.

Alpinisten Henrik Kristoffersen tapte saken han anla mot Norges Skiforbund. Han anker ikke saken videre til lagmannsretten, men har istedenfor inngått en ny landslagsavtale med skiforbundet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Dermed er den årelange rettstvisten mellom partene kommet til veis ende. Det som er blitt omtalt som «indrefileten av eksponeringsplass» for alpinistenes sponsorer, forblir i hendene på Norges Skiforbund.

Det kommer frem på skiforbundets nettsidertorsdag. Der står det at «Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen avslutter den rettslige prosessen rundt uenigheten om profileringen av hans private sponsor Red Bull».

Samtidig har Kristoffersen signert en ny treårig avtale landslagsavtale, der Skiforbundet legger økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg for Kristoffersen utenom konkurranser.

Legger saken død

– Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekommet mitt ønske om et individuelt tilpasset sportslig regime utenfor rennsesongen, og at Red Bull-avtalen kan videreføres i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktigheten i avtalen er også viktig. Skiforbundets tilrettelegging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstoppen i årene som kommer, sier Henrik Kristoffersen.

Den juridiske striden mellom alpinstjernen og forbundet strekker seg flere år tilbake. Henrik Kristoffersen har ønsket å kjøre med Red Bull-logo på hjelmen, men Norges Skiforbund har hele tiden sagt nei.

Årsaken er at plassen var solgt til forbundets hovedsponsor Telenor. I 2016 sa forbundet definitivt nei til tross for at landslagskollega Aksel Lund Svindal hadde kjørt med Red Bull-logo på hjelmen i flere år.

Kristoffersen svarte da med å stevne forbundet. Saken var oppe i Oslo tingrett i mars, og 6. mai kom dommen som ga skiforbundet full seier.

Nå har 24-åringen og forbundet valgt å legge saken død. Kristoffersen anker ikke saken videre til lagmannsretten som følge av den nye landslagsavtalen med forbundet.

Glad for løsning

Sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste, sier skiforbundet nå ønsker å bruke ressursene på aktivitet og en god sportslig satsing.

– Derfor er vi glade for at vi er enige om en løsning som gjør at fokuset nå kan rettes mot best mulige resultater i alpinbakken, sier alpinsjefen som også forteller at dialogen mellom partene har vært konstruktiv og god.

– Den har vært upåvirket av de rettslige rundene i Oslo tingrett. Dette er en sportslig løsning som begge parter er fornøyde med, og som begge parter ønsker, sier Ryste.

I den nye landslagsavtalen har Norges Skiforbund akseptert Kristoffersens ønske om et eget helse- og treningsopplegg utenom renn, styrt av far og trener Lars Kristoffersen.

Forbundet dekker utgifter til trener Einar Witterveen, som skal følge Kristoffersen gjennom sesongen, samt en ekstra assistentressurs i seks måneder fra 1. september.

– Henrik Kristoffersen kommer til å ta ansvar for egen trening inn i et team, mens vi bidrar med trener-ressurser. Altså at vi bygger treningsarenaer. Slik som Karsten Warholm har en trener som setter ut hekkene. Så kjører han (Henrik) og Lars opplegget, utdyper Ryste til Aftenposten.

– Blir lettere

– Vi har funnet en løsning vi mener er veldig bra.

– Dere er åpenbart enige, men var deres ønske at landslaget skulle styre mer av treningen hans?

– Vi må gjøre sportslige tilpasninger hele tiden, det har vi gjort tidligere også. Nå har vi en løsning som både Henrik og vi syns er bra. Nå kan vi fokusere på utvikling og resultat

– Hovedtemaet i diskusjonene får vår del har vært sport og tilrettelegging. Og da er det klart at med ro og fokus på sport, blir det lettere å drive med utvikling til sesongen sparkes igang

Kristoffersen får også i avtaleperioden videreføre sin flaskeavtale med Red Bull.

Blanke ark

Henrik Kristoffersen sa etter at dommen ble kjent at han var skuffet, men at han mente kampen ikke hadde vært forgjeves.

– Det er en tid for alt, og nå starter vi med blanke ark. Det tærer på å kjempe prinsippkamper helt alene. Nå er det på tide at jeg fjerner de energityvene jeg selv kan påvirke.

– Jeg kjenner nå en enorm motivasjon når jeg kun kan fokusere på sportslig fremgang denne sesongen, sier Henrik Kristoffersen, som understreker at han gleder seg til å samarbeide med landslaget nye sjef, Steve Skavik, og hans nykomponerte team av trenere og støtteapparat.

Tapte i tingretten

I selve domsavsigelsen fra tingretten 6. mai ga Oslo tingrett alpinisten rett i at skiforbundet påla ham en formålsrestriksjon, men konkluderte med at hensikten med denne var legitim.

Retten slo også fast at skiforbundet har holdt seg innenfor EØS-reglene, og vektla – i likhet med forbundet – at det eksisterende regelverket både sikrer utøvernes personlige interesser og at det sikrer at alle får nyte godt av fellesskapets midler.

Kristoffersens advokat Odd Stemsrud sa etter dommen at det var en svart dag for alle som håpet på økt støtte til breddeidrett og frihet for enkeltutøvere underlagt Norges Skiforbund.

– I dommen har Oslo tingrett ganske oppsiktsvekkende valgt å fravike internasjonal konkurranserett, sa Stemsrud.

(©NTB)

Publisert:
  1. Henrik Kristoffersen
  2. Alpint

Mest lest akkurat nå

  1. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

  2. Kom hjem til endevendt hus i Stavanger

  3. Én måned siden gjenåpningen – slik har det gått

  4. Frisk 33-åring. Bør jeg ta influensavaksinen?

  5. Denne boligen i Sandnes kan vinne en helt spesiell pris

  6. Viking vil vurdere å tilby Berisha ny kontrakt allerede nå