Milepæl for Casper Ruud – nærmer seg familierekorden

Casper Ruud er for første gang inne blant de 50 beste tennisspillerne i verden. På den ferske ATP-rankingen ligger 21-åringen på 46.-plass.

Publisert: Publisert:

Casper Ruud er for første gang ranket blant de 50 beste tennisspillerne i verden. Foto: Foto: Trevor Collens / AP / NTB scanpix.

  • NTB

Dermed har Snarøya-gutten gjort et byks på sju plasser fra forrige uke. Hoppet kommer som følge av fremragende spill i ATP Cup i forrige uke.

Der slo Ruud tennistopper som John Isner og Fabio Fognini, ranket som nummer 19 og 12 i verden. Nordmannen holdt også nivået til femterangerte Danijl Medvedev fra Russland til tross for tap i strake sett.

Casper Ruud bikket topp 100 på verdensrankingen i mars i fjor. Nå begynner han for alvor å nærme seg faren Christian Ruud, som på sitt beste var oppe på 39.-plass i velmaktsdagene i 1995.

Les også

Casper Ruud nedsablet sensasjonelt USAs beste tennisstjerne

– Han har spilt sin beste hardcourt-tennis. Han har slått to toppspillere og yppet seg mot Medvedev, som er en ener på hardcourt. Serven hans er bra, backhanden er god, og han fortsetter med sin gode forehand, sa faren og treneren Christian Ruud til NTB om sønnens innsats i forrige ukes ATP-turnering.

Casper Ruud tapte mandag 1–2 i sett mot franske Ugo Humbert i en ATP 250-turnering i Auckland. Med tidlig exit på New Zealand setter Ruud kursen mot Melbourne og Australian Open.

Den turneringen starter 20. januar.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Her krysser flyet veien på Sola

  2. Bergingsbil rykket, men ble bedt om å snu – i mellomtiden vokste køene

  3. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

  4. Mange døde og hundrevis av skadde i Beirut-eksplosjoner

  5. Dette stortalentet kan du høre i Stavanger denne uken - han bærer millioner i hendene

  6. Kollisjon mellom syklister på Sola

  1. Casper Ruud
  2. Tennis