Italiensk managerprofil klar for Premier League

Everton bekrefter at de har ansatt Carlo Ancelotti (60) som ny manager i klubben. Han har signert en avtale på 4,5 år.

Carlo Ancelotti er ny manager i Everton.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Carlo Ancelotti er ny manager i Everton. Det bekrefter klubben lørdag ettermiddag.

– Dette er en flott klubb med en rik historie og en veldig lidenskapelig fanbase. Det er en klar visjon fra eieren og styret å levere suksess og trofeer. Det er noe som appellerer til meg som manager, og jeg er begeistret over sjansen til å kunne samarbeide med alle i klubben for å gjøre denne målsettingen til virkelighet, sier han til klubbens hjemmeside.

60-åringen har signert en avtale for de neste 4,5 årene. Hans først kamp blir hjemme mot Burnley 26. desember.

Han erstatter Marco Silva som fikk sparken tidligere i desember. De siste kampene har klubblegenden Duncan Ferguson styrt laget.

Italieneren har tidligere vært trener for klubber som Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München og Napoli.

Ferguson får ny rolle

Det er Ferguson som leder laget i lørdagens kamp mot Arsenal. Skotten vil deretter gå inn i en ny rolle i klubben.

– Jeg har sett de siste to ukene at spillerne er i stand til veldig mye. Jobben Duncan har gjort har vært god, sier Ancelotti.

Han legger han til at Ferguson vil bli en del av trenerapparatet fremover. Under Fergusons ledelse har klubben slått Chelsea og spilt uavgjort mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i Premier League.

Carlo Ancelotti vant flere trofeer som manager i Chelsea.

Merittert trener

Det er få trenere som har vunnet flere pokaler enn Ancelotti. Gjennom en lang trenerkarriere har han 20 trofeer å vise til.

Blant merittene er tre seiere i Champions League, som er den gjeveste klubbturneringen i Europa. I tillegg har han vunnet ligatitler i fire forskjellige land.

Ancelotti fikk overraskende sparken i Napoli i desember, selv etter å ha tatt klubben videre til utslagsrundene i Champions League. I ligaen har den italienske storklubben slitt denne sesongen.

Publisert: