Mourinho mener det er tre grunner til Uniteds problemer: – Jeg vil ikke være en snill fyr

Den tidligere Manchester United-manageren avslører også at konflikten med Paul Pogba ikke var ansvarlig for de svake resultatene som førte til trener-sparkingen.

José Mourinho under en pressekonferanse som United-manager. Foto: PETER CZIBORRA / Reuter

 • Henrik Gill
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter triumf i Europa League og Ligacupen i portugiserens første sesong, etterfulgt av en annenplass i Premier League i 2017/18-sesongen, fikk United en svært dårlig periode under Mourinho den første halvdelen av denne sesongen.

I desember fikk José Mourinho sparken som manager for Manchester United, og ble som kjent erstattet av Ole Gunnar Solskjær.

Etter en strålende start på trenerkarrieren for Solskjær, opplevde de «røde djevlene» en stor nedtur mot slutten av sesongen. To seire på de 12 siste kampene resulterte i Champions League-exit for Barcelona og en skuffende sjetteplass i Premier League.

Mourinho har siden trenersparkingen i desember vært taus om avskjeden hans i United. Nå letter den meriterte manageren på sløret i et stort intervju med franske L’Equipe.

Les også

Han trodde ikke på Solskjær. Nå må han leve med ham resten av livet.

Ikke bare Pogbas feil

Etter en svak sesongstart under Mourinho i fjor høst ballet problemene på seg for United-manageren. Det ble hevdet at forholdet til stjernespiller Paul Pogba, som Mourinho kjøpte til klubben i hans første overgangsvindu, brøt sammen.

På spørsmål fra den franske avisen om han ble et offer for Pogbas oppførsel, svarte Mourinho

– Nei, nei. Problemene er der.

Han listet så opp tre grunner til at laget sliter:

– Du kan si at problemene er spillerne, organisasjonen og ambisjonen. Men jeg kan ikke svare ja når du spør om Paul var den eneste ansvarlige, sa han.

José Mourinhos forhold til stjernespiller Paul Pogba falt etter hvert i knus i portugiserens siste sesong som United-manager. Nå sier Mourinho at Pogba ikke er ansvarlig for hans avskjed i klubben. Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN

– Møtte spillernes potensial med annenplassen

Etter Uniteds annenplass under Mourinho i 17/18-sesongen, da de havnet hele 19 poeng bak byrival og serievinner Manchester City, har 56-åringen flere sagt at det er en av hans største prestasjoner i karrieren. De gjentatte uttalelsene ble den gangen møtt med kritikk, men Mourinho forteller til L’equipe at han fortsatt holder fast ved uttalelsen.

På spørsmål om Mourinhos velkjente problem om at lagene hans pleier å slite i hans tredje sesong som manager, svarte han:

– Generelt sett blir spillerne nedslitt, spesielt om du forventer mye av dem. Når jeg sier at den andre sesongen var fantastisk, sier jeg det fordi potensialet til spillerne og målene ble møtt, sier han.

Les også

Han kalles «Den gale». Nå skal Bielsa få en gammel fotballstorhet tilbake i Premier League.

Kom med råd til Solskjær

Klubbens siste tid under Mourinho i trenerstolen var preget av mye negativitet. Da Solskjær kom inn som manager og brakte en stor positivitet med seg inn i spillerklubben, fikk United en umiddelbar suksess. Nordmannen vant ti av sine første elleve kamper som United-manager.

Mourinho forteller at han ikke ønsket å være en «snill fyr», i det som kan tolkes som et råd til hans norske etterfølger i sjefsstolen på Old Trafford.

– Når du omtrent er alene, og ikke har klubbens støtte, vil noen av spillerne vende seg mot treneren, som er en snill fyr. Jeg vil ikke være en snill fyr, fordi en snill fyr, etter tre måneder er man en nikkedukke og da ender det ikke godt. Men du burde ikke være en trener som er negativ hele tiden, heller. Du må se etter balansen, sier han.

Publisert:
 1. José Mourinho
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Premier League
 4. Paul Pogba
 5. Manchester United

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Flere forlater vaksinelokalet når de får vite at de skal få Moderna. Kommunen må også avbestille vaksiner

 2. Miller taper tid - har 5 kilometer igjen av OL-debuten

 3. Ropstad bekymret over porno-trend

 4. Simen endelig i mål etter å ha løpt Norge på langs

 5. – Vet at mange av konkurrentene ikke har stålkontroll

 6. Farevarsel om styrtregn i Rogaland