Slik reagerer landslagssjefen på Norge-talentets utbrudd

Norge må ha hjelp av andre lag for å gå videre i U20-VM etter skuffende tap.

Trener Pål Arne «Paco» Johansen fortalte tirsdag at han har snakket med midtbanetalentet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

LODZ: 1–3-tapet mot Uruguay i åpningskampen ble mandag etterfulgt av et skuffende 0–2-tap mot New Zealand.

Dermed kan U20-gutta fort være på veg hjem fra Polen før utslagsrundene.

Nå må Honduras slås i siste runde, samt at en liten rekke resultater må gå Norges vei, om laget skal nå utslagsrundene i U20-VM.

Etter mandagens tap var innbytter og Viking-talent Kristian Thorstvedt nådeløs.

Beklaget

– Det er flaut å sitte og se på fra siden og være med på. Vi er ikke på fra start. Det virker som om vi undervurderer New Zealand litt, sa Thorstvedt i pressesonen i Lodz.

I kjølvannet av dette gikk unggutten ut på egen Twitter-konto og beklaget i etterkant.

– Jeg vil gjerne beklage ovenfor alle mine lagkamerater for hva jeg sa til media etter kampen. Jeg skal ikke miste kontroll over følelsene mine og la det gå utover laget. Vi vinner og taper sammen! Nå skal vi reise oss og slå tilbake mot Honduras på torsdag, skrev Thorstvedt.

Fikk ikke kjeft

Dagen derpå, etter at laget hadde hatt en restitusjonsøkt, avslørte trener Pål Arne «Paco» Johansen at han har snakket med midtbanetalentet.

Men han slapp å ta Thorstvedt i nakken.

– Nakkegrepet tok han på seg selv og han har beklaget til gruppa. Jeg syns det er bra at en spiller som ikke har startet er så engasjert og gira på å få det til. Hadde han gjort slike ting to ganger hadde det vært en uvane, men én gang får være greit, sier «Paco».

– Han er en voksen og moden fyr, men alle har følelser i øyeblikket. Vi har snakket sammen og jeg mener den saken er over, fortsetter han.

Før mesterskapet hadde de snakket om at fire poeng skulle holde til avansement. Nå kan Norge maks ta tre etter tapet mot New Zealand. «Paco» kalte spillerne utrøstelige mandag kveld og særlig Odd-kometen John Kitolano, som scoret selvmål, var tydelig lei seg og ønsket ikke å snakke med pressen.

– Jeg tror det er viktig å få lov å være lei seg når man er det. Jeg opplever ikke at vi er der i dag (dagen derpå). Vi har snakket om mulighetene for veien videre og det er muligheter. Jeg leste meg opp i går og sjansene er større enn vi trodde på forhånd, sier «Paco».

Landslagstreneren tok seg en prat med Kristian Thorstvedt tirsdag.

– Skal mye til for at det skjer igjen

Treneren begrunner den foreløpige nedturen med ett enkelt ord: Effektiviteten.

– Vi har ett mål på tolv sjanser og normalt er styrken vår effektiviteten. Det er hovedforklaringen, samt at motstanderen skyter ballen i krysset. Effektivitet er viktig i fotball, så kan vi spekulere hvorfor vi ikke setter dem. Vi møter lag som er godt forberedt og det er tette kamper. Første målet vinner og da er det verre når vi kommer under, sier landslagssjefen.

– Tilfeldigheter kan skje på så få kamper, men det skal mye til for at det skjer igjen. New Zeland, som vi spilte jevnt med, skapte 17 sjanser mot Honduras. Vi bør kunne skape mye, legger han til.

Skal prøve å knuse Honduras

For å få forklare enkelt: Norge må slå Honduras for å gå videre og trenger hjelp fra andre resultater i andre grupper.

Og mulighetene er naturligvis større om Norge vinner med flere mål.

– Får vi momentumet og scorer først, kan vi kjøre på for å vinne mest mulig, sier «Paco».

Publisert: