Blinkfestivalen holder ett minutts stillhet for Skofterud

Det blir en minnemarkering for Vibeke Skofterud under Blinkfestivalen. Onsdag starter det årlige rulleskiarrangementet i Rogaland.

Det skal holdes ett minutts stillhet for Vibeke Skofterud under årets Blinkfestival. Her er kondolanseprotokollen for den tidligere langrennsløperen på Olympiatoppen i Oslo.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Skofterud ble funnet død søndag formiddag etter en vannscooterulykke i Arendal. Den tidligere langrennsløperen ble bare 38 år gammel.

I en årrekke var Skofterud en del av kvinnelandslaget, der hun ga seg i 2014. Året etter satte hun strek for en lang skikarriere.

– Vi har kommet fram til en markering etter samtaler med skiforbundet. Det blir ett minutts stillhet. Jeg tror det blir en fin markering, og så får jeg håpe at den blir verdsatt, sier Blinkfestivalens daglige leder Odd Langhelle til Dagbladet.

Langhelle forteller at Vibeke Skofteruds bortgang har berørt alle som jobber med arrangementet. Hun har tidligere deltatt på festivalen.

– Vi er jo alle bare mennesker og tenker på dette. Det er veldig vondt for familien og hennes nærmeste venner, men også for alle som fikk møte Vibeke, sier han.

Ski-Norge er i sorg etter Skofteruds bortgang. Mandag hadde Norges Skiforbund satt opp en kondolanseprotokoll i sine lokaler på Ullevaal stadion. Det ble også holdt en markering for dem som var på jobb.

Også Olympiatoppen la mandag ut en kondolanseprotokoll for å minnes Skofterud.

Blinkfestivalen åpner onsdag og varer til og med lørdag. Torsdag arrangeres Lysebotn Opp.

Publisert:
  1. Blinkfestivalen
  2. Vibeke Skofterud

Mest lest akkurat nå

  1. Rennfast: – Løftebrudd om bergingsbil

  2. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

  3. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

  4. Hundvågtunnelen er åpen igjen

  5. Åpner grønne ferjekaier i Ryfylke

  6. Alle i Sandnes fikk uvanlig papiravis mandag