Her senker den tidligere Tottenham-spilleren gamleklubben og gir West Brom håp om fornyet kontrakt

West Brom senket Tottenham på overtid.

MÅL: Jake Livermore (delvis skjult av stolpen) får kranglet ballen over målstreken og forbi Tottenham-keeper Hugo Lloris.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

WEST BROMWICH ALBION - TOTTENHAM HOTSPUR 1–0

West Bromwich har vært et desidert bunnlag i Premier League i flere måneder, men har under midlertidig manager Darren Moore sørget for å ta poeng som gjør at man faktisk kan redde Premier League-kontrakten - mot alle odds.

Lørdag kom nye livsviktige poeng for The Baggies. Tidligere Tottenham-spiller Jake Livermore kranglet ballen over streken to minutter på overtid etter en corner og sørget for at WBA fortsatt, mirakuløst nok, har et ørlite håp om overlevelse i Premier League.

Les også

Stoke rykket ned etter snuoperasjon av Crystal Palace

Det var målløst på The Hawthorns etter en førsteomgang der gjestene stort sett hadde ballen uten å komme til de helt store sjansene. Kampbildet fortsatte mye på samme måte også etter hvilen, og Erik Lamela kom nærmest for bortelaget etter 54 minutters spill.

Hjemmelaget kastet folk i angrep og fikk store muligheter mot slutten av kampen, spesielt på kontringer og dødballer. Etter en corner sørget altså Livermore for å få ballen over streken.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi er i en vanskelig posisjon, men vi må bare fortsette å kjempe, sa matchvinner Jake Livermore etter kampslutt mot Tottenham, ifølge BBC.

– Hvem i hele verden hadde trodd at WBA fremdeles skulle ha et håp om å overleve etter sin nest siste kamp?, skrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter like etter kampen.

Fikk hjelp av Everton

West Bromwich har nå 31 poeng med én kamp igjen å spille, og har to poeng opp til Swansea på sikker plass. WBA har én kamp igjen, mens Swansea har to.

Hadde Southampton slått Everton lørdag kveld, ville West Broms nedrykk vært et faktum. Men Southampton rotet vekk seieren på overtid.

De ledet 1-0, men Everton berget 1-1 på overtid etter scoring av Tom Davies. Dermed lever håpet videre for West Brom. Laget fra West Midlands er to poeng bak Southampton på sikker plass, men har en kamp mer spilt.

Southampton er kun foran Swansea på målforskjell.Swansea og Southampton møtes tirsdag kveld til en durabelig nedrykksduell.

Swansea måtte gi tapt mot Joshua Kings Bournemouth lørdag. Ryan Fraser scoret kampens eneste mål for hjemmelaget.

HJEMMESEIER: Joshua King scoret ikke, men spilte hele kampen da Bournemouth slo Swansea. Her i kamp med Alfie Mawson.
Les også

Ekspert refser Mourinho etter TV-intervju: – Han bør gi blaffen i det

Stoke er nede

Tidligere lørdag ble det klart at Stoke rykket ned. Roy Hodgsons Crystal Palace tok en sterk borteseier og vant 2–1. Dermed er Stoke ferdige i Premier League etter ti år på høyeste nivå.

Tottenham skuffet stort lørdag, men er fortsatt tabellfirer i serien. Laget har fem poeng ned til Chelsea på femteplass, men Spurs har spilt en kamp mer enn London-naboen.

Chelsea tar imot treer Liverpool på Stamford Bridge søndag. Liverpool er ett poeng foran Tottenham når begge har to kamper igjen.

Les også

Salah kåret til årets spiller av journalistene

Så godt som sikre

West Ham imponerte lørdag og sikret så godt som ny kontrakt med en sterk borteseier mot Leicester. João Mário og Mark Noble scoret for David Moyes’ mannskap i 2–0-seieren.

I lørdagens siste oppgjør vant Watford 2–1 over Newcastle etter scoringer av Roberto Pereyra og Andre Gray.

Ayoze Pérez reduserte forgjeves for Newcastle i en kamp mellom to lag som allerede hadde sikret plassen i Premier League.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk