Viviani vant massespurt da Froome kjørte med smerter

Italieneren Elia Viviani vant andre etappe av Giro d’ Italia lørdag.

Lørdagens Giro d'Italia-etappe i Israel endte med massespurt som ble vunnet av Elia Viviani. Foto: Ariel Schalit, AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Viviani fra Quick-Step-laget viste kjempekrefter da han vant massespurten på 2. etappe i sykkelrittet Giro d’ Italia lørdag. Italieneren dukket sent opp i spurten, men da han først fikk opp dampen var det ingen av de andre som kunne hamle opp med ham.

Det var et samlet felt som kom mot mål etter 167 kilometer på setet mellom Haifa og Tel Aviv i Israel. Der viste italieneren at han hadde krefter igjen, og passerte sin landsmann Jakub Mareczko (Willer Triestina) på de siste meterne.

Viviani tok dermed sin sjuende seier for sesongen og overtok poengtrøya i etapperittet.

– Alle forventet seier, men det var ikke enkelt å vinne. Jeg var nervøs før starten, men jeg prøvde å få kontroll på nervene, sa etappevinneren etter løpet.

Irske Sam Bennett (Bora) ble nummer tre.

Les også

Dumoulin vant Giro-åpningen, mørbanket Froome tapte mye

Ikke helhjertet

BMC-rytter Rohan Dennis tok tre bonussekunder i en innlagt spurt underveis og overtok den rosa ledertrøya fra Tom Dumoulin, som vant den innledende tempoetappen fredag.

Viviani kunne ha nektet Dennis tre bonussekundene han trengte på den andre sprinten etter 91 kilometer, men gjorde aldri noe helhjertet forsøk.

– Han sprintet, men han ga ikke full gass. Det var fint å se at Viviani vant etappen. Ikke det at han ga meg sekundene, men han var snill, sa australieren.

Rohan forteller til nyhetsbyrået AFP at han selv ikke var så ivrig etter bonussekundene før etappen, men at laget hans overtalte ham til å prøve.

– Jeg er sikker på at jeg på ett tidspunkt kommer til å miste trøya, men jeg skal ikke stoppe å kjempe for den før vi er i Roma.

Kjørte med smerter

Chris Froome, av mange ansett som favoritt, lå etter åpningsetappen 37 sekunder bak teten. Før tempoetappen fredag pådro den firedoble Tour de France-vinneren seg kutt og skrubbsår da han veltet under en rekognoseringstur.

Lørdag innrømmet Froome at han kjørte med smerter, og på den 2. etappen endte han som nummer 31. Briten er nummer 20 sammenlagt, 38 sekunder bak den australske lederen.

Vegard Stake Laengen er eneste norske deltaker i årets Giro. Lørdag syklet UAE-rytteren inn til 100.-plass.

Søndag sykles en tredje etappe i Israel før rytterne forflytter seg til Italia.

(©NTB)

Publisert:
  1. Giro d'Italia

Mest lest akkurat nå

  1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  2. Borgli blir sirkusdirektør

  3. Det blei ikkje litt stort, det bildet av Erling Braut Haaland?

  4. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen

  5. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

  6. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake