Patrick Thoresen står over hockey-VM

Tungt frafall for Roy Johansens siste VM-tropp.

Patrick Thoresen er ferdig i Djurgården etter sesongen. På grunn av lyskeproblemer vil han ikke være med i VM for Norge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Patrick Thoresen sliter med skade og har takket nei til spill for Norge i ishockey-VM i Moskva i mai. Det melder NRK. Thoresens nei er et hardt slag for Norge.

— Hovedgrunnen er at jeg må hvile lysken min. Den har jeg slitt med i ti måneder. Jeg trenger å hvile den om jeg skal bli helt frisk, sier Patrick Thoresen.

Les også

Sjekk den nesa: - Nå hjelper det ikke å gjøre noe mer

Bidrag

Thoresen er inne i sin siste sesong som proff i den svenske SHL-klubben Djurgården. Han ble den nest beste poengplukkeren i den svenske toppserien denne sesongen.

Thoresen skulle gjerne ha bidratt for Norge også, men mener han har nådd en alder der han ikke lenger kan spille halvskadd.

— Det er ikke noe gøy å si nei. Jeg vil være med å hjelpe landet mitt. Det er en tøff turnering som står foran oss. Er jeg i form så vet jeg at jeg kan være en faktor for laget, men hadde jeg hoppet på et VM nå så hadde jeg ikke vært den spilleren mange forventer at jeg skal være, sier Thoresen. (©NTB)

Skuffet landslagstrener

Landslagstrener Roy Johansen har vært i dialog med Thoresen de siste dagene, men fikk ikke den endelige beskjeden før søndag.

— Det er selvfølgelig synd at vi ikke kan ha med de beste spillerne. Vi vil alltid ha med spillerne som spiller ute, men sånn er det. Det er ikke noe vi får gjort noe med. Det er en avgjørelse spilleren må ta selv, sier Johansen til NTB.

Thoresen kommer ikke til å bli brukt som en sparringspartner for Johansen og resten av landslaget inn mot mesterskapet. - Nei, vi bruker 100 prosent av energien på spillerne som er med, sier Johansen.

Norge er i en knalltøff gruppe med Russland, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Danmark og Kasakhstan. Mesterskapet går fra 6. til 22. mai i Russland. (©NTB)

Publisert: